Francuzi sigurni protiv Islanda, Norvežani pobijedili Egipat
Francuska i Njemačka imaju po pet bodova i velike šanse da se nađu u polufinalu, ali slijede susreti protiv Hrvatske.

Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj

Francuzi sigurni protiv Islanda, Norvežani pobijedili Egipat

Rukometaši Francuske nisu dozvolili iznenađenje u večerašnjem susretu Svjetskog prvenstva protiv Islanda pa su slavili pobjedu rezultatom 31:22.

Francuska je nastavila sa fantastičnim partijama na ovom prvenstvu svijeta, a Island je 'slomila' praktično već u početku susreta.

Popularni Trikolori su odmah napravili seriju 6:0 i već je tada bilo jasno da će Islanđani vrlo teško doći do trijumfa. Island do prvog gola dolazi tek u 13. minuti, a do kraja prvog poluvremena uspijeva zadržati kakav takav priključak pa Francuzi na odmor odlaze sa 15:11.

Island je u jednom trenutku prišao na minus dva (15:13), ali vrlo brzo Francuzi ponovo idu na plus šest, pa kasnije i osam razlike te je bilo jasno da povratka za Island više nema.

Trikolori su zadržali drugu poziciju sa jednakim brojem bodova kao Njemačka, dok je Island posljednji bez bodova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francusku su do pobjede vodili Porte i Richardson sa po pet golova, dok je Abalo postigao jedan manje. Nikola Karabatić je bio strijelac samo jednog gola. S druge strane, pet golova je postigao Jonsson, a jedan manje Gudjonsson.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Norvežani su, kao što se očekivalo, porazili Egipat sa 32:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi