Gračanica je u ovom susretu bila apsolutno favorit, što su sjajnom igrom na terenu i opravdali. Prvi dio prvog poluvremena gosti iz Gradačca su uspijevali da održe rezultatski priključak.

Na otvaranju turnira

RK Gračanica ostvarila laganu pobjedu protiv Gradačca

Esmer Oštraković

Rukometni klub Gračanica danas je domaćin Memorijalnog turnira „Halid Žunić“, koji se igra u sjećanje na jednog od najboljih, a mnogi će reći i najboljeg rukometaša kojeg je Gračanica imala. 

Prvu utakmicu dana igrali su domaćin RK Gračanica i RK Gradačac.

Gračanica je u ovom susretu bila apsolutno favorit, što su sjajnom igrom na terenu i opravdali. Prvi dio prvog poluvremena gosti iz Gradačca su uspijevali da održe rezultatski priključak.

Crna rupa u njihovoj igri desila se u posljednjih desetak minuta, kada Gračanlije prave seriju od 7:1 i dolaze na 16:10, rezultat kojim se otišlo na pauzu.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je diktirala tempo igre, a onda kao da su iskoristili i umor igrača Gradačca te su svoju prednost povisili i na velikih deset razlike, pri rezultatu 29:19.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najljepši trenutak na utakmici desio se u 26. minuti kada Tufekčić baca cepelin za Mehmedovića koji sjajnu akciju pretvara u pogodak. Konačan rezultat utakmice bio je 32:20 u korist domaćina.

Nakon ove utakmice, od 12 sati igraju RK Derventa i RK Spačva iz Vinkovaca, a od 16 sati na rasporedu su utakmice za plasman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.