Adi Džinović: Sve u Gračanici je na jako visokom nivou, jedva čekam zaigrati pred domaćim navijačima
Zvanični debi za ekipu Gračanice imati će upravo protiv svog bivšeg kluba RK Vogošća u okviru kupa BiH.

Novo pojačanje RK Gračanica

Adi Džinović: Sve u Gračanici je na jako visokom nivou, jedva čekam zaigrati pred domaćim navijačima

E. Oštraković

Uprava RK Gračanica odradila je sjajan posao u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka.

Klub je napustio samo Muhamed Toromanović, koji je zbog privatnih razloga otišao da živi u Sarajevo. Sa druge strane nova pojačanja u timu Gračanice su Sumbić, Manjić i Džinović.

Upravo Džinović bi trebao biti posljednje pojačanje za Gračanlije, te se čini kako je tim koji bi se trebao upustiti u borbu za titulu prvaka BiH sada kompletiran.

"Drago mi je da sam došao u klub koji ima dugu tradiciju i klub koji je već bio prvak države. Gračanica je grad rukometa, te se utakmice uvijek igraju pred punim tribinama koje naprave fantastičnu atmosferu i predstavljaju vjetar u leđa igračima, a to mi je malo nedostajalo posljednjih godina. Od ranije sam upoznat sa radom trenera Doborca, ali nakon nekoliko treninga sa ekipom mogu reći da je sve u klubu stvarno na visokom nivou", rekao je novi igrač RK Gračanica, Adi Džinović, te je dodao:

Iako sam znao da je situacija dobra, nisam mogao očekivati da se u našoj državi radi sve ovako profesionalno. Sa većinom igrača u ekipi se znam od ranije, sa nekima sam igrao, tako da sam se brzo prilagodio ekipi, atmosfera je odlična. Nadam se da ćemo radom na treningu i posvećenošću svi zajedno obradovati naše navijače i pokušati odigrati svaku utakmicu iznad svih očekivanja, te da i rezultati budu takvi", izjavio je Džinović.

Zvanični debi za ekipu Gračanice imati će upravo protiv svog bivšeg kluba RK Vogošća u okviru kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Očekujem dvije dobre rukometne utakmice, koje dolaze odmah po završetku priprema, na kojima se može vidjeti možda tek dio onoga što će ekipe ponuditi u završnici prvenstva. Mislim da će vremenom naša ekipa napredovati i svoj maksimum ispoljiti u utakmicama play off-a. Nadam se da ćemo u ovom dvomeču izaći kao pobjednici, te se plasirati u polufinale kupa", završio je Adi Džinović.

Ekipa Gračanice se nakon prvog dijela sezone nalazi na diobi prvog mjesta sa RK Bosna Visoko, a prvi izlazak na teren imati će sutra, kada će u prijateljskom susretu odmjeriti snage sa ekipom Krivaje iz Zavidovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi