Rukometaši Krivaje u Zavidovićima poraženi od Gračanice
Krivaja večeras nije mogla ništa protiv jedne od najboljih ekipa u Premijer ligi BiH

Prijateljski duel uoči nastavka prvenstva

Rukometaši Krivaje u Zavidovićima poraženi od Gračanice

D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje i Gračanice večeras su u Zavidovićima odigrali prijateljski susret u okviru priprema pred nastavak sezone u kome su slavili gosti iz Gračanice rezultatom 18:24.

Ekipa iz Gračanice bolje je ušla u susret. Već na samom početku prave odličnu seriju 2:7. Sastav Krivaje nije imao adekvatno rješenje na sjajnu odbranu gostiju, a svoj treći gol Krivaja postiže tek u 16. minuti susreta.

Uspijevaju domaćini smanjiti na minus dva, kod rezultata 7:9, međutim Gračanica bolje ulazi u završnicu prvog dijela i ponovo odlazi na plus pet. Na pauzu se odlazi kod rezultata 8:13.

U nastavku, Krivaja je zaigrala nešto bolje. U nekoliko navrata domaći rukometaši smanjuju zaostatak na minus tri, a šansu za poravnanje rezultata Krivaja je propustila u 47. minuti susreta. Gosti su imali prednost plus tri, i zahvaljujući odlično raspoloženom golmanu Bosiću uspjeli su tu prednosti i sačuvati.

U četiri napada, četiri čista zicera skinuo je sjajni Bosić rukometašima Krivaje, nakon čega Gračanica ponovo odlazi na plus šest za konačnih 18:24.

Gračanicu su do pobjede predvodili Živanov s devet, te Tufekčić i Hamidović s po četiri postignuta gola. U sastavu Krivaje najefikasniji je bio Huskić s pet postignutih golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti