(Foto: EPA) Ndombele je ove sezone odigrao 32 utakmice za Lyon u svim takmičenjima, postigao je dva gola i upisao pet asistencija

Mladi Francuz ne meti engleskih velikana

Novi "rat" Cityja i Uniteda je već počeo: Crveni đavoli napravili prvi kontakt

Prema pisanju francuskih medija, Manchester United je već stupio u kontakt sa predstavnicima mladog Tanguyja Ndombelea oko njegovog potencijalnog transfera.

Tako će Manchester United već na ljeto pokušati dovesti 22-godišjeg veznjaka Lyona u svoje redove.

Inače, riječ je o jednom od najvećih potencijala u Evropi, a ovaj sjajni mladi fudbaler je već odavno predmet interesovanja i Manchester Cityja.

Jasno je da će United imati jaku konkurenciju u Cityju kada je "utrka" za Ndombeleov potpis u pitanju, dok se špekuliše da i Juventus pomno prati njegove partije.

Navodno su Građani još prošlog ljeta uputili ponudu za Ndombelea, ali ona nije bila dovoljna za njegov transfer, dok je Pep Guardiola pohvalno govorio o mladom veznjaku nakon ovosezonskih sudara Cityja i Lyona u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ndombele je seniorsku karijeru počeo u Amiensu iz kojeg je prošle sezone stigao na posudbu u Lyon. Vrlo brzo je impresionirao struku ovog kluba i zaradio permanetni transfer.

Inače, Manchester United danas od 13:30 gostuje kod Fulhama u 25. kolu PL. United koji je u odličnoj formi je favorit i na Craven Cottageu, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za ovaj duel!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.