Memphis Depay otkrio u kojim klubovima bi volio nastaviti karijeru

Razmišlja o odlasku iz Lyona

Memphis Depay otkrio u kojim klubovima bi volio nastaviti karijeru

Endin Čaušević

Holandski fudbaler Memphis Depay oživio je svoju karijeru kada je napustio Manchester United i potpisao za Lyon.

Depay je na Old Trafford stigao kao veliko pojačanje, ali nije dobio pravu priliku jer nisu imali previše strpljenja s njim. Holanđanin je nakon toga odlučio da pređe u Lyon i ispostavilo se da je to bio za njega pun pogodak.

Ove sezone Depay je odigrao 22 utakmica i postigao šest golova uz 12 asistencija, te je već jasno da je on najvažniji igrač Lyona. Međutim, veoma teško je očekivati da će se on još dugo zadržati u ovom klubu, te već lagano najavljuje mogući odlazak u neki od evropskih velikana.

"Lyon je veliki klub, ali nije među najboljih pet u Evropi. Želim da idem u veliki klub kao što su Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City, PSG ili Bayern. Želim da idem u grad koji mi pristaje i klub koji će mi odgovarati, a to je tim koji igra pravi fudbal. Uvijek govorim da mi je Real Madrid želja, no trenutno razmišljam o Lyonu i vidjet ćemo na kraju gdje ću završiti", rekao je Depay.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Depay je na ljeto 2015. godine iz PSV-a prešao u Manchester United za 25 miliona funti, ali nakon tri sezone prešao je u Lyon. U dresu Uniteda odigrao je 53 utakmica i postigao sedam golova.

Top Komentari

SeriaA
Aahh PSG Chelsi i Mun City veliki klubovi scim je tebe majka hranila
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi