Do svađe fudbalera Rome došlo je u svlačionici nakon katastrofe i poraza od Fiorentine sa 7:0 u utakmici Kupa Italije.

Posvađali se nakon meča u Firenci

Cristante progovorio o sukobu s Džekom: "Nije se desilo ništa posebno, te stvari su normalne"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome nedavno su doživjeli debakl u Kupu Italije kada ih je Fiorentina pregazila sa 7:0.

To je sigurno jedan od najtežih poraza koje je Roma doživjela u posljednje vrijeme, a čak su im i navijači okrenuli leđa nakon sramote u Firenci. Sve je dodatno "zakuhao" bh. reprezentativac Edin Džeko koji je zbog psovanja sudiji dobio direktan crveni karton i tako još više otežao posao svojim saigračima.

Italijanski mediji prenijeli su tada da je bilo verbalnih okršaja u svlačionici Rome i da je na udaru najviše bio Džeko. Navodno, tada je došlo do svađa između bh. kapitena i veznjaka ove ekipe Bryana Cristantea koji je bio bijesan na Džeku zbog ono što je uradio na terenu.

U Romi nisu previše željeli da komentarišu špekulacije italijanskih medija ili da potvrde da li je zaista bilo sukoba između Džeke i Cristantea. Međutim, veznjak Rome je u intervjuu otkrio da je tu bilo svađe između njih, ali je potvrdio da je sada sve u najboljem redu.

"Između Edina i mene se nije desilo ništa posebno. To su stvari koje se dešavaju na utakmicama i treninzima. Normalna epizoda u jednom klubu i ne bi bilo u redu da je sve bajno. Te stvari nas dodatno ojačaju. Među nama je sve ok i već tada smo to izgladili", rekao je Cristante.

Nerazzurri traže zamjenu za Icardija: Edin Džeko jedna od četiri želje Intera!

Poslije prave male scene koju je Wanda priredila svima u Interu, čelnici kluba odlučili su da Icardiju oduzmu kapitensku traku. Upravo zbog toga on je odlučio da ne putuje s timom na gostovanje u Beč pravdajući se da je povrijeđen.

Jasno je da ljubav između njega i čelnika Intera lagano puca, a do kraja sezone bi Nerazzurrima alternative u napadu trebali biti Lautaro Martinez i Keita. Ipak, Corriere dello Sport prenosi da će se Inter na ljeto okrenuti nekoj velikoj zvijezdi kada je napad u pitanju.

Pomenuti list prenosi kako su za sada četiri napadača prve mete Intera, a među njima je i bh. reprezentativac Edin Džeko. Osim Dijamanta Inter će, prema navodima istog izvora, pokušati angažovati Romelua Lukakua, Timu Wernera ili Zapatu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, Džeko se i ranije često dovodio u vezu sa Interom, ali za sada nije bilo ozbiljnih kontakata. Vidjet ćemo da li je novonastala situacija prava prilika da Džeko i Inter počnu saradnju.

Inače, Dijamant je u toku ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica te je postigao 10 golova uz sedam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.