Kada dođu utorak i srijeda posao prepustite Edinu Džeki i uživajte
(Foto: EPA) Edin Džeko je ove sezone propustio dva meča u Ligi prvaka, ali kada je igrao golovi uglavnom nisu izostali (5/5)

Rođen za Ligu prvaka

Kada dođu utorak i srijeda posao prepustite Edinu Džeki i uživajte

Roma je u utorak navečer na svom Olimpicu odigrala prvi meč osmine finala Lige prvaka. Izabranici Eusebija Di Francesca su sa 2:1 savladali Porto, a šou je ukrao mladi Zaniolo koji je postigao oba gola za Romu.

U pozadini je, međutim, bio Edin Džeko koji je upisao dvije asistencije. Ipak, čak je postalo i neobično kada Džeko ne pogodi u Ligi prvaka.

Naime, od kada je stigao u Romu, ma koliko se mučio u Seriji A, Edin Džeko je prava napast za protivničke odbrane u Ligi prvaka.

Džeko je, međutim, i protiv Porta pokazao da je pravi vođa Rome u najelitnijem klupskom međunarodnom takmičenju, a svi se još sjećaju njegove uloge u prošlosezonskom putu Vučice do polufinala.

U utorak navečer je Edin pružio odliču partiju, bio je prijetnja protivničkoj odbrani, igrao ulogu "pivota" i razigravao, ali je, kako smo već rekli, izostao gol.

Neće mu, međutim, navijači Rome zamjeriti. Postigao ih je u Ligi prvaka u dresu njihovog kluba podosta.

Roma i LP - dobitna kombinacija za Edina

Džekina statistika je impresivna kada govorimo o Romi i Ligi prvaka.

Tako je bh. Dijamant u tri sezone Lige prvaka sa Romom već postigao 15 golova i tako debelo nadmašio svoje učinke sa Wolfsburgom i Manchester Cityjem.

Kapiten reprezentacije BiH ni sa jednim klubom prije Rome nije uspio prići ni blizu dvocifrenom broju golova u Ligi prvaka. Tako je u dresu Wolfsburga u ovom takmičenju postigao četiri, dok je kao član Machester Cityja postigao tri gola (u 24 utakmice, koliko je do sada odigrao i u dresu Rome).

Do sada je Edin skupio i 10 asistencija u LP kako igrač Rome, stigao do prvog hat tricka u ovom takmičenju, a ove sezone je na prosjeku od jednog gola po utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sezona za pamćenje

Edin Džeko će dugo pamtiti prošlu sezonu Lige prvaka. Vodio je Romu do polufinala, fantastično se snalazio u svakoj Di Francescovoj taktičkoj postavci i zabijao najvećima u Evropi.

Svi se još sjećaju njegova dva gola u remiju sa Chelseajem, i gola neugodnom Qarabagu. Potom je "eliminisao" Shakhtar, zabio Barceloni u četvrtfinalu, a protiv Liverpoola pogodio u obje polufinalne utakmce.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kad prođu utorci i srijede, sjećat ćemo se našeg Ede. :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi