Meč se igra večeras na Olimpicu

Di Francesco sprema nekoliko promjena u ekipi Rome za okršaj s Bolognom

Endin Čaušević

Utakmicom između Rome i Bologne koja se večeras igra na Olimpicu spušta se zavjesa na 24. kolo italijanske Serije A.

Rimski tim je zbog nastupa u Ligi prvaka dobio dozvolu da se meč protiv Bologne igra u ponedjeljak navečer kako bi igrači uspjeli da se odmore i napune baterije. Roma već neko vrijeme ne zna za poraz, a sigurno je da izabranici Eusebia Di Francesca žele s tri boda da dođu što biliže mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Bologni s druge strane i ne ide baš najbolje u ovoj sezoni jer su i dalje na mjestu koje vodi u niži rang. Tim Siniše Mihajlovića je nedavno u gostima pobijedio Inter i napravio senzaciju, te je sigurno da će s istim žarom večeras igrati i protiv Rome.

Italijanski mediji navode da će Di Francesco vjerovatno napraviti nekoliko promjena u sastavu, ali svejedno Roma nema pravo na kiks. Bh. napadač Edin Džeko bi trebao zaigrati od prve minute, te se nadamo da će nastaviti golgeterski niz.

Vjerovatni sastav Rome: Olsen, Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov, Pellegrini, Nzonzi, Cristante, Zaniolo, Kluivert, Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerovatni sastav Bologne: Skorupski, Calavresi, Danilo, Helander, Dijks, Poli, Pulgar, Soriano, Sansone, Santander, Edera.

Jasno je da je Roma veliki favorit u ovom duelu, a tako je i prema kladionicama. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete tipovati na ovaj meč, a kvota na pobjedu Vučice je veoma primamljiva. Ponudu možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.