Edin Džeko: City je još uvijek moj klub, a izluđuje me misao o meču protiv Liverpoola
Edin Džeko je ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica u svim takmičenjima. Njegov trenutni učinak je 10 golova i sedam asistencija (Foto: EPA)

Dijamant otvorio dušu

Edin Džeko: City je još uvijek moj klub, a izluđuje me misao o meču protiv Liverpoola

Midhat Šljivak

Edin Džeko se polako vraća u formu koja ga je krasila u prethodnih nekoliko godina u dresu Rome.

Kako sezona odmiče, napadač rimskog tima igra sve bolje, a u razgovoru za FourFourTwo magazin, otrkio je nekoliko zanimljivih detalja.

Iako se često povezuje sa odlaskom iz Rome, Edin tvrdi da je izuzetno sretan u ovom timu i da ništa ne bi mijenjao.

"Osjećam se jako dobru u Romi. Čini mi se kao da sam jučer došao, a prošle su već četiri godine. Bilo je uspona i padova, ali sretan sam što sam odabrao Seriju A, prvenstvo koje sam najviše gledao kao dijete. Moj omiljeni tim je bio Milan, zbog Shevchenka, koji mi je bio idol", rekao je Džeko, te je dodao:

"Vjerujem da sam u utakmicama Lige prvaka pružao najbolje nastupe u dresu Rome. Prošle godine smo došli do polufinala u jednoj ludoj sezoni, a ja sam za tri i po godine postigao 15 golova, dva manje od legende kakva je Francesco Totti. Šteta što nije mlađi da još možemo igrati skupa. Pored njega bi bilo koji napadač postigao veliki broj golova", istakao je bh. napadač.

Povratak protiv Barcelone će zauvijek pamtiti

Roma je prošle godine u Ligi prvaka napravila pravo čudo. Nakon poraza od Barcelone (4:1) na Nou Campu, svi su ih otpisali, ali je Vučica ustala iz pepela i pobjedom od 3:0 na Olimpicu izbacila je jednog od favorita za titulu.

Džeko će se zauvijek sjećati te noći kada je pala velika Barcelona.

"Taj povratak je nešto jedinstveno. Nikad ranije nisam vidio Barcu u takvoj situaciji. Kostas Manolas je na kraju pogodio i ispisao je historiju u karijerama mnogih igrača. To je definitivno bio jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri. S tim se mogu mjeriti samo osvajanje Premier lige sa Cityjem i plasman na Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom. Međutim, još uvijek žalim za utakmicom protiv Liverpoola. Izluđuje me pomisao da smo postigli šest golova i da nismo u finalu. Napravili smo previše grešaka i Liverpool je to kaznio", istakao je Džeko.

City je još uvijek moj klub

Prije dolaska u Italiju, Džeko je četiri i po godine proveo u redovima Manchester Cityja.

I tamo je Edin igrao sjajno, osvajao je trofeje i bio među glavnim igračima koji su osvojili historijsku titulu prvaka Premier lige.

"Tamo sam proveo četiri i po godine i bio je to poseban period u karijeri. City još uvijek smatram svojim klubom i vjerujem da je Premier liga najjača liga na svijetu. Zašto? Zato što tamo igraju najbolji igrači na svijetu. Konkurencija je mnogo veća, šest ekipa se bori za titulu i nema laganih utakmica", rekao je Džeko i zatim je govorio o svom eventualnom povratku u Englesku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne razmišljam o tome. Imam još godinu i po dana ugovora sa Romom i sretan sam u ovom klubu. Vidjećemo, nikad se ne zna šta donosi budućnost", istakao je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

big-boss
kamo sreće da ima 25g.,tek onda bi bilo sve moguce što se tiče mijenjanje liga ili klubova.Kao čovjek i kao fudbaler on je se ostvario i zaradio da mu može biti do kraja života ali na našu žalost on je na putu da okonča reprez.karijeru a nakon toga i klupsku tako da jedino može da se vrati u želju i u premijer ligu BiH...iz zajebancije naravno....ziv ti nama bio dzeksone?‍♂️?‍♂️?‍♂️
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi