Edin Džeko će biti jedina meta Intera ako Mauro Icardi napusti Meazzu

Špekulacije italijanskih medija

Edin Džeko će biti jedina meta Intera ako Mauro Icardi napusti Meazzu

Endin Čaušević

Mauro Icardi napravio je Interu veliki problem zbog odugovlačenja s potpisivanjem novog ugovora i sve jače su priče da će argentinski napadač na kraju napustiti Meazzu.

Inter je prije nekoliko dana iznenadio javnost objavom da je Mauru Icardiju oduzeta kapitenska traka, te da je novi kapiten ovog tima Samir Handanović. U Interu su pojasnili da se to desilo jer više ne mogu da čekaju da se Icardi odluči oko novog ugovora i da sve više sumnjaju da pregovara s nekim drugim klubovima.

Nakon toga Icardi je na sebe navukao gnjev navijača ovog kluba jer je odlučio da ne želi igrati na meču Evropske lige protiv Rapida. Također, na udaru se našla i njegova supruga Wanda Nara koja je ujedno i njegova menadžerica, te mnogi smatraju da je ona najveći krivac što Icardi još uvijek nije potpisao novi ugovor.

Međutim, očito je da se u Interu već spremaju na to da bi Icardi mogao napustiti klub na ljeto. Već nekoliko dana špekuliše se o tome ko bi mogao doći u Inter ukoliko Icardi napusti klub, a Tuttosport jutros je objavio da će jedina meta biti Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Interu vjeruju da bi Džeko bio idealna zamjena, te da imaju šansi na ljeto da ga dovedu u svoje redove. Također, tu su se spominjali još i Higuain, Cavani i Zapata, no Tuttosport tvrdi da u Interu vjeruju da bi finansijski najbolje prošli s Džekom koji bi također bio i veliko pojačanje.

Inter na raspolaganju ima i Lautara Martineza koji je ljetos stigao iz Argentine, ali je jasno da mu još uvijek treba vremena da preuzme veliku odgovornost. Džeko bi za Inter bio rješenje za barem dvije sezone, a zatim bi ga Lautaro trebao zamijeniti. No, sve dok je Icardi član Intera ove priče su još uvijek samo špekulacije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi