Bh. fudbaler je jučer imao velikih problema sa zdravljem. Imao je visoku temperaturu i ni sam ne zna kako je odigrao utakmicu (Foto: EPA)

Bh. fudbaler je jedva zaigrao

Zašto Miralem Pjanić nije bio "pravi" protiv Atletica?

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić jučer je odigrao 72 minute u porazu Juventusa na gostovanju u Madridu kod Atletica (2:0).

Pjanić je, kao i ostatak ekipe, odigrao nešto lošiju utakmicu, ali je koliko-toliko uspijevao povezati vezni red ekipe, a nakon njegovog izlaska Juve je primio oba pogotka.

Međutim, na terenu je bilo vidljivo da Pjanić nije u svom najboljem izdanju. Djelovao je tromo i umorno, ali se zna i razlog zašto je pružio nešto slabiju partiju.

Bh. fudbaler uopšte nije trebao ni nastupiti u ovom meču. On je jučer imao groznicu, borio se sa visokom temperaturom i tek je u posljednji čas odlučeno da nastupi.

Iako se našao na terenu, Pjanić nije mogao da pruži sve što zna. Tijelo mu je bilo iscrpljeno, a i usprkos tome je bio jedan od najboljih fudbalera Juventusa.

Tako tvrdi i komentator RMC Sporta Andrea Bosco koji je rekao:

"Mario Mandžukić me razočarao, očekivao sam mnogo više od Paula Dybale, pogotovo u prvom poluvremenu. Morao je shvatiti da ga ne ide i pokušati da promijeni nešto. Bez Miralema Pjanića vezni red Juventusa ne postoji, a jučer je imao groznicu", rekao je Bosco.

Pjanić je na kraju igrao koliko je mogao. Trener Max Allegri ga je povukao sa terena u 72. minuti, a ubrzo je Atletico postigao dva gola i u Torinu putuje sa velikom prednošću.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dva gola zaostatka nisu nedostižna. Međutim, Juve će morati da odigra vrhunsku partiju kako bi prošao u četvrtfinale Lige prvaka i pred njima je veliki izazov.

Revanš meč Juventus - Atletico igra se 12. marta na Allianz stadionu u Torinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.