Izgubio je bitku, ali ne i rat: Cristiano Ronaldo žestoko provocirao navijače Atletica i nakon meča
Neočekivano lako je Juventus poražen u Madridu. Stara dama je jednom nogom pred ispadanjem, ali Bianconere nikada ne treba otpisivati. To su u prošlosti nebrojeno puta pokazali (Foto: EPA)

Imao je odgovor na sve uvrede

Izgubio je bitku, ali ne i rat: Cristiano Ronaldo žestoko provocirao navijače Atletica i nakon meča

M. Šljivak

Torinski Juventus sinoć je poražen u Madridu od Atletica sa 2:0 u prvom duelu ovih timova u osmini finala Lige prvaka.

Jorgandžije su do trijumfa došle sa dva pogotka u posljednjih 10-ak minuta meča i tako tim Diega Simeonea nosi veliku prednost u Torino.

Pod posebnom lupom domaćih navijača u ovom duelu bio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je proteklog ljeta pojačao Juventus, ali je prethodnih godina nosio dres velikog rivala Real Madrida.

Naravno, CR je sa tribina konstantno dobijao zvižduke. Ne vole ga navijači Jorgandžija zbog svega što je uradio protiv njih u prethodnoj deceniji, pa je bilo sasvim normalno da se sa tribina čuju povici protiv njega.

Međutim, nije im zvijezda Juventusa ostala dužna. Na povike sa tribina od domaćih navijača, Ronaldo je imao odgovor. Podigao je ruku pokazujući broj pet.

To označava broj titula koje je kao igrač osvojio. Jednu je "ugrabio" sa Manchester Unitedom, a ostale četiri sa madridskim Realom.

I nakon odlaska sa terena bilo je provokacija. Navijači su Cristianu dobacivali u prolazu, a on je ponovo lagano odgovorio:

"Imam pet titula. Atletico nula", dobacio je Cristiano u prolazu.

Ronaldo sinoć van terena imao odgovor, ali na terenu nije previše pokazao. Pred njim i saigračima je sada jako težak zadatak i biće potrebno dosta napora da se plasiraju među osam najboljih timova Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš meč Juventusa i Atletica igra se u Torinu 12. marta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Ronaldo je pokazivao je da ima završenih 5 razreda osnovne škole.
1 0
amkobr
Dolazak Ronalda u Juventus uzrokovalo je demotivaciju nositelja igre tima a Juventus je time samo postao slabiji na psihološkom planu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi