Simeone o svom vulgarnom gestu: Bio je od srca!
Foto: Screenshot

Argentinac nije želio nikoga uvrijediti

Simeone o svom vulgarnom gestu: Bio je od srca!

Atletico Madrid je u finišu susreta konačno uspio stići do zasluženih golova protiv Juventusa.

Slavili su Madriđani sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka i tako stekli veliku prednost pred revanš u Torinu.

Trener Atletica Diego Simeone je znao proslaviti golove svoje ekipe, a posebno onaj Gimeneza koji je Jorgandžije doveo u vodstvo.

Uhvatio se Simeone za međunožje i tako proslavio gol, a naravno njegova vulgarna proslava je ubrzo obišla svijet. Inače, Atleticu je prije gola Gimeneza VAR "oduzeo" već dosuđeni penal i gol Morate - opravdano.

"Uradio sam to i kao igrač na meču između Lazija i Bologne i uradio sam to opet da pokažem našim navijačima da imamo mu*a. Nije bilo usmjereno ka protivničkoj ekipi, nego vlastitim navijačima... Priznajem, to nije lijepa gesta, ali osjetio sam potrebu da to uradim... Toliko smo se borili, Diego Costa se borio, a nije bio poptuno spreman. Morao sam pokazati kako se osjećam... Mogu se samo izviniti svima koje sam uvrijedio, ali uradio sam to od srca", objasnio je svoju kontroverznu proslavu Simeone.

Kada je utakmica u pitanju, Simeone je imao sljedeći komentar:

"Pružili smo sjajnu partiju... Vratili su nam se važni igrači poput Kokea i Coste i bili smo u mogućnosti odigrati pametno protiv velikog protivnika koji u svojim redovima ima jake igrače... Morali smo izvući maksimum iz svake situacije. Ovo je dobar rezultat".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Majmun .Svoj pokvareni karakter je prenio na karakter igre i igrace.Meni se gadi to gledat,taj presing na sudiju,prljava igra utrenirana.Neznas koji dio ekipe je prljaviji.Oblak tu ne pripada
2 3
Benjamingst
Budala treba ga kazniti malo. Sta ako izgubi 3:0 u Torinu?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti