Allegri nije htio kukati: Imamo samopouzdanja i vjere da možemo spasiti ovaj dvomeč

Trener Juventusa nakon meča

Allegri nije htio kukati: Imamo samopouzdanja i vjere da možemo spasiti ovaj dvomeč

Trener Juventusa Massimiliano Allegri nije želio da kuka poslije sinoćnjeg poraza od Atletico Madrida te je djelovao pun vjere i samopouzdanja da njegov tim još uvijek može proći dalje.

Podsjetimo, Atletico je sinoć pobijedio Juventus sa 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka i Staroj dami će sada biti izuzetno teško da prođe dalje.

Allegri je nakon meča između ostalog govorio o stilu igre Jorgandžija, uzvratu, Ronaldu...

"Nema smisla plakati. Atletico tako igra već osam godina, uvijek te tjera da igraš loše, razbije ti ritam i uspori igru. U jednom trenutku se brane, već u drugom ti se stvore pred golom. A još smo mi pogriješili u drugom poluvremenu jer smo išli ravno na njih".

"Više smo se fokusirali na protok lopte. Protiv njih moraš biti strpljiv i čekati priliku, oni su drugačija ekipa od svih ostalih", kaže trener Stare dame.

O revanšu kaže sljedeće:

"Imamo mogućnost spasiti ovaj dvomeč, imamo samopouzdanja i imat ćemo vremena da se vratimo. U Torinu ćemo morati igrati brže i preciznije. Moramo zaboraviti na ovaj poraz i pripremiti se za Serie A i za revanš".

Ronalda je hvalio...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ronaldo je igrao dobro. On je naviknut na ovakve utakmice, nije razočarao".

Podsjetimo, Ronaldo je u dosadašnjem dijelu karijere pružao fantastične partije protiv Atletico Madrida, ali sinoć ipak nije uspio da postigne pogodak iako je imao nekoliko dobrih prilika.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amkobr
Već ste ispali a zbog Ronalda i neka ste...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi