Ovog ljeta nas očekuju velike trenerske promjene. Nekoliko velikana traži nove ljude, a Zidane i Allegri bi mogli dobiti nove poslove (Foto: EPA)

Novi poslovi za stručnjake

Interesantan rasplet situacije: Gdje će Zidane, a gdje Allegri?

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea navodno već traži zamjenu za italijanskog trenera Maurizija Sarrija.

Ovaj stručnjak je izložen velikim kritikama zbog slabih nastupa svog tima i neće biti nikakvo čudo ako prije kraja sezone dobije otkaz.

Pokušalo je navodno rukovodstvo londonskog kluba doći do Zinedinea Zidanea. Međutim, 46-godišnji stručnjak je odbio da preuzme vođenje Plavaca jer ima druge planove.

Ti planovi su sasvim jasni. Zidane želi posao u torinskom Juventusu sa kojim se povezuje otkako je odlučio napustiti klupu madridskog Reala u maju 2018. godine.

Zidane je spreman preuzeti vođenje kluba od Massimiliana Allegrija, koji bi vrlo lako mogao dobiti otkaz, ako Bianconeri ispadnu u osmini finala Lige prvaka.

Juve je poražen u prvom susretu sa 2:0 i trebaće im perfektna utakmica da prođu dalje. Ako na kraju ne uspiju proći, Allegri bi trebao postati bivši, ali neće ostati ni bez posla.

Upravo bi on mogao zamijeniti Sarrija u Chelseaju. Činjenica da nisu uspjeli angažovati Zidanea, navodi ih prema Allegriju, pa bi još jedan Italijan u samo godinu dana mogao sjesti na klupu londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je pred početak sezone otkaz dobio također nekadašnji trener Juventusa Antonio Conte, tim je preuzeo Maurizio Sarri, ali očigledno ni on neće dugo uživati u ljepotama Londona.

Zidane bi sa druge strane mogao preuzeti Juventus. Rukovodstvo tima ga svim silama želi angažovati i vjeruju da bi im upravo on mogao donijeti toliko željeni trofej Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.