Bolan, ali i skup poraz u Madridu: Juventus "lakši" za 160 miliona eura
Juventus suvereno vlada italijanskim fudbalom već osmu godinu zaredom. Ipak, Stara dama silno želi trofej Lige prvaka, kojeg su posljednji put osovjili 1996. godine (Foto: EPA)

Dionice u padu

Bolan, ali i skup poraz u Madridu: Juventus "lakši" za 160 miliona eura

M. Šljivak

Torinski Juventus je neočekivano lako poražen u osmini finala Lige prvaka od Atletica u Madridu.

Bianconeri su doživjeli šok i poraženi su sa 2:0, te su jednom nogom već van Lige prvaka.

Poraz u Madridu utjecao je na kompletan klub sa ekonomske strane. Na milanskoj berzi dionice torinskog tima su pale za 13 posto, a to znači gubitak od oko 160 miliona eura.

Dionice Juventusa su u protekloj godini konstantno rasle. Dolazak Cristiana Ronalda ih je podigao dosta visoko i padovi su bili sasvim očekivani.

Ipak, ne u ovolikoj mjeri. Gubitak od 160 miliona eura je poprilično veliki, pa su dioničari torinskog tima očekivano zabrinuti.

Međutim, sve se može popraviti već za tri sedmice. Juventus će 12. marta ugostiti Atletico na Allianz stadionu i sigurno da bi prolaz u četvrtfinale Lige prvaka donio i povećane cijene dionica.

I pored velikog pada Juventus je i dalje jedan od timova koji raspolaže ogromnim sredstvima. Da nema financijskog fair playa vjerovatno bi i Stara dama pravila transfere koji bi odjekivali, baš kao što su to uradili sa Ronaldom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oni su ipak majstori za slobodne transfere. Ulažu malo, dobijaju puno i podižu zaboravljene zvijezde do vrhunca karijera.

Interesantno je svakako da je Juventus je ove sezone već zaradio ogroman novac samo od UEFA-e. Inkasirali su čak 84 miliona eura, a ko nekim slučajem prođu dalje, ta suma će biti veća za 10 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi