Maurizio Sarri "visi" u Chelseaju, ali već je našao novi posao!
Italijanski stručnjak je prije dolaska na poziciju menadžera Chelseaja, vodio i ekipu Napolija. Bio je blizu da sruši nepobjedivost Juventusa, ali mu to nije uspjelo (Foto: EPA)

Pallotta mu ponudio posao trenera Rome

Maurizio Sarri "visi" u Chelseaju, ali već je našao novi posao!

M. Šljivak

Maurizio Sarri vrlo lako bi mogao dobiti otkaz u Chelseaju.

U redovima londonskog tima vlada veliko nezadovoljstvo načinom na kojeg italijanski stručnjak vodi tim i navodno se nalazi pred otkazom na Stamford Bridgeu.

Međutim, Sarri ne bi dugo bio bez posla. Prema navodima italijanskih medija, ovom stručnjaku je pristupilo rukovodstvo Rome i ponudili su mu posao trenera.

Kako tvrdi La Reppublica, predsjednik Rome James Pallotta je obavio pregovore sa Sarrijem u Londonu, a sastanku je organizovao tehnički direktor Tottenhama i bivši direktor Vučice Franco Baldini.

La Reppublica navodi kako je Eusebio Di Francesco na izlaznim vratima kluba i da je Sarri čovjek kojeg žele vidjeti na Olimpicu umjesto aktuelnog trenera.

Također, sudbina sportskog direktora kluba Monchija je pod upitnikom, pa bi Roma u novu sezonu mogla ući sa znatnim promjenama unutar kluba.

Sarri bi već večeras mogao dobiti otkaz. U slučaju da Chelsea ispadne od Malmea u Ligi prvaka, petak neće dočekati kao menadžer Plavaca, a sudbinu mu kroji i finale Carabao kupa koje se igra u nedjelju na Wembleyju.

Sarri: Nemojte izmišljati lažne probleme jer znate svi da nam stil igre nije sporan

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri nalazi se u velikim problemima jer je Chelsea u očajnoj formi prethodnih sedmica, te se sve više priča o tome da će dobiti otkaz.

Chelsea je u ponedjeljak poražen na svom terenu od Manchester Uniteda i tako se oprostio od FA Kupa, a navijači su igrače svog tima i posebno Sarrija ispratili velikim zvižducima. Engleski mediji u veliko špekulišu da Roman Abramovič već traži zamjenu za Sarrija, te da mu se stolica opasno "trese".

Također, Sarri je dobio velike kritike na račin igre Chelseaja i mnogi tvrde da je upravo to najveći problem ovog tima. Ipak, Sarri je svim silama branio stil igre koji on preferira i poručio je da su to sve lažni problemi koje izmišljaju ljudi protiv njega.

"Vrlo dobro znam naše probleme i gdje gubimo utakmice. Kada gubimo znam da moram ubaciti napadača, a kada vodimo onda defanzivca i ne trebaju mi te vrste savjeta. Kritikujete stil igre koji uopšte nije naš problem. To je lažni problem kojeg su izmislili oni koji mene ne podržavaju. Mi igramo dobro, ali izostaje nam završnica i moramo raditi na tome", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Fali nam fudbaler koji je defanzivni vezni i koji brzo može da iznese loptu i da neki konkretan pas. N'Golo Kante to nije i to je glavni razlog što ne igra na toj poziciji. Eto to vas zanima i da vam i to objasnim. Razumijem da su navijači frustrirani jer su navikli da pobjeđujemo. Ali, moraju da razumiju da smo sad u problemu i da moramo zajedno da nađemo neki izlaz".

"Najlakše je sjediti na tribinama i samo kritikovati i govoriti da nešto nije kako treba. Pa, svi to vidimo. Trebaju nam savjeti konkretni. Evo sada je problem efikasnost jer sve odlično uradimo kada dođemo do gola protivnika, a onda se izgubimo. Stil igre nije problem jer vidite da kreiramo 15-16 šansi po utakmici. Kako inače da damo gol? U fudbalu se sve može preko noći promijeniti i vidjećemo šta nas čeka. Razgovaraću sa igračima jer samo mi možemo da riješimo problem. Najteže je vratiti izgubljeno samopouzdanje i mi smo na tome sada. Kritike nam sigurno neće pomoći i neka razna skandiranja sa tribina", zaključio je Sarri na kraju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Sarri bi već večeras mogao dobiti otkaz. U slučaju da Chelsea ispadne od Malmea u Ligi prvaka, petak neće dočekati kao menadžer Plavaca, a sudbinu mu kroji i finale Carabao kupa koje se igra u nedjelju na Wembleyju.
0 1
Mele
Ligi prvaka, halooooo. idi umi se hladnom vodom, novinar si jak, bas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi