Premijer liga BiH, 21. kolo

Poprilično nezanimljiv meč u Gabeli: Remi NK GOŠK i FK Sloboda koji nikome ne donosi previše!

Midhat Šljivak

GOŠK i Sloboda odigrali su meč bez pobjednika (0:0) u 21. kolu Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme utakmice u Gabeli donijelo je očekivano tvrdu utakmicu sa obje strane. Loš teren je dodatno otežavao posao fudbalerima oba tima, ali je prilika za postizanje gola bilo.

Ivan Baraban je u dva navrata prijetio Koziću. Oba puta je golman domaćeg tima odlično reagovao i spasio je svoj gol.

Sa druge strane dobru šansu imao je Kulović. Pobjegao je Adžemu, ali završnog udarca nije bilo.

U 45. minuti prvog poluvremena najbolja šansa na utakmici. Edis Smajić je sa nekoliko metara promašio prazan gol i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

GOŠK je ofanzivno ušao u nastavak. Ramić je dobio šansu za igru i već u prvom kontaktu sa loptom je šutirao prema golu, ali je pogodio spoljni dio mreže.

Potom je uslijedio ponovo period žestoke i tvrde igre na obje strane. Nije nijedan tim nije uspio da napravi previše, a tek u 84. minuti su gosti imali dobru šansu, ali udarac Zukića brani Kozić.

Ostalo je do kraja 0:0 i oba tima su na kraju osvojila po bod s kojim niti jedan ne može biti previše zadovoljan. Sloboda se s pobjedom mogla približiti 3. mjestu koje vodi u Evropu, dok je GOŠK mogao sa tri boda da se bodovno poravna sa desetoplasiranim Tuzla Cityjem.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

GOŠK - Sloboda 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Hasanhodžić, Husić, Kulović, Gržan, Đajić, Raguž, Vego, Medak, Hasanović, Kovačić.

Sloboda: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.