Koliko je Rijeci teško pao poraz od Dinama najbolje pokazuje njihov zvanični Instagram profil
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tako blizu, a tako daleko

Koliko je Rijeci teško pao poraz od Dinama najbolje pokazuje njihov zvanični Instagram profil

Endin Čaušević

Rijeka je sinoć na svom terenu poražena od Dinama nakon preokreta sa 2:1 i san o tituli na Rujevici time je čini se završen. Jasno je da je svima u Rijeci ovaj poraz teško pao, a to najbolje pokazuje i zvanični Instagram profil kluba s Rujevice.

Derbi Rijeke i Dinama odigran je u fantastičnoj atmosferi koja je vladala sinoć na Rujevici, te su domaći navijači napravili pravi spektakl u nadi da će njihov tim doći do pobjede, no to se na kraju nije desilo.

Rijeka je početkom drugog poluvremena uspjela da povede sa 1:0 kada je Marko Pjaca zabio gol za vodstvo i ludnicu na tribinama, no Dinamo je ponovo pokazao zašto je vjerovatno najbolji klub na Balkanu.

Modri nisu baš "umirali u ljepoti" kada je igra u pitanju, ali su u finišu meča svejedno uspjeli da dođu do velikog preokreta i pobjede koja ih je dovela na korak od odbrane titule prvaka Hrvatske.

Bruno Petković je u 75. minuti spektakularno pogodio iz slobodnog udarca za 1:1, a pobjedu Dinamu u posljednjim minutama utakmice donio je Arber Xoxha golom za 1:2 i trijumf koji je čini se riješio pitanje prvaka.

Jasno je da je za igrače i navijače Rijeke ovaj poraz bio veliki udarac, a posebno nakon što je tim s Rujevice imao prednost od 1:0.

Oglasi

Da je to težak udarac za Rijeku najbolje se vidjelo na zvaničnom Instagram profilu ovog kluba. Nakon utakmice obično tu bude nekoliko objava o završetku istog ili nekoliko fotografija, ali sinoć toga nije bilo.

Što se tiče objava iz Rijeke su objavili niz fotografija u jednoj objavi s opisom "Rijeka - Dinamo" i to je bilo sve.

Jedino što su iz Rijeke objavili, a tiče se rezultata, jeste story na toj društvenoj mreži što je dovoljan pokazatelj koliko je ovo težak poraz za klub s Rujevice.

   Jedna objava i jedan story su sve što smo vidjeli na Instagram profilu Rijeke nakon derbija na Rujevici

Rijeka je bila u odličnoj poziciji pred sami finiš prvenstva, ali na kraju su ih koštali porazu od zagrebačkih timova.

Oglasi

Prvo je Lokomotiva uspjela da pobijedi Rijeku sa 3:1 u Zagrebu, a nekoliko dana kasnije Dinamo im je zadao čini se konačan udarac kaada je borba za prvaka Hrvatske u pitanju.

Međutim, i pored svega u Rijeci sigurno mogu biti ponosni na svoje igre i rezultat ove sezone. Do kraja su ostala još tri kola i čuda su uvijek moguća i sigurno je da igrači Rijeke trebaju što prije da se oporave od sinoćnjeg poraza i fokusiraju se na preostale utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U preostala tri meča Dinamo na Maksimiru dočekuje Osijek i Rudeš, a između tih mečeva će u goste Slaven Belupu.

S druge strane Rijeku čekaju sada dva gostovanja i to Varaždinu i Osijeku, te u posljednjem kolu na svom terenu će dočekati Slaven Belupo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi