Kadeti Zrinjskog drže lidersku poziciju, Sarajevo na Grbavici ponovo nadigralo Željezničar
Kadeti FK Sarajevo nakon pobjede na Grbavici

Omladinska Premijer liga za kadete

Kadeti Zrinjskog drže lidersku poziciju, Sarajevo na Grbavici ponovo nadigralo Željezničar

Samir Mlaćo

U Omladinskoj Premijer ligi za kadete nastavlja se borba za prvaka.

Zrinjski je lider i dalje te su Plemići sve bliže tituli prvaka. U 7. kolu Elitne lige savladali su na svom terenu vršnjake iz FK Tuzla City sa 3:0.

Goste je 'načeo' Leon Lučić u 11. minuti, da bi u 23. minuti Zvonimir Sesar pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Antonio Arapović u 41. minuti.

Zanimljiv gradski derbi na Grbavici su odigrali kadeti Željezničara i Sarajeva, a ponovo su se radovali bordo momci. Sarajevo je slavilo sa 4:1 uz tri jedanaesteraca koja smo vidjeli.

Ali Sokolović je u 12. minuti pogodio za 0:1, da bi samo šest minuta kasnije Anes Mehmedović pogodio za 2:0. Nadu Željezničaru da može do bodova vraća sa 11 metara Arman Džafo, ali Mehmedović u 60. minuti pogađa za 1:3.

Sve je riješio u 62. minuti Kenan Vrban koji je sa 11 metara iz drugog pokušaja matirao golmana Željezničara i tri boda su otišla na Butmir.

Oglasi

Derbi na Grbavici donio je dosta uzbuđenja, a ekstra talentovana selekcija bordo kluba predvođena trenerom Danijelom Stojanovićem pokazala je mnogo više. Treba istaći da je i Željezničar imao svoje šanse, ali u nekoliko navrata istakao se golman Adin Aleta.

Kod Sarajeva vrijedi istaći i dobre partije Ahmeda Tire i Amara Cerića, pored već nabrojanih Mehmedovića, Vrbana i Alete, dok se kod Željezničara u nekoliko vrata istakao golman Dejan Trapara.

U Banjoj Luci su snage odmjerili kadeti Borca i Veleža, a gosti su slavili 3:1. Dva puta je pogodio Nirmel Škaljić, te jednom Hamza Adžafić. Strijelac za domaće bio je Ognjen Đerman.

Prednost Zrinjskog i dalje je četiri boda i Plemići drže sve u svojim rukama. Do kraja su ostala tri kola, a u predposljednjem Zrinjski i Sarajevo igraju u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Treba istaći da se već sutra igra zaostali meč 1. kola između Željezničara i Veleža na Grbavici.

U narednom kolu FK Sarajevo dočekuje FK Borac, dok HŠK Zrinjski u gradskom derbiju ide na megdan FK Velež. U Tuzli igraju FK Tuzla City i FK Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi