Osam mečeva Evropa lige večeras na rasporedu

Može li Dinamo na prepunom Maksimiru iznenaditi Benficu?

Večerašnjim susretima osmine finala Evropa lige nastavlja se drugo po jačini fudbalsko takmičenje u Evropi.

Ljubitelji fudbala širom Starog kontinenta će imati priliku da gledaju nekoliko vrlo zanimljivih susreta, a u centru pažnje, barem što se nas s prostora bivše Jugoslavije tiče, bit će utakmica Dinamo Zagreb - Benfica.

Zagrepčani igraju kao preporođeni ove sezone, a svoj san u Evropa ligi nastavljaju susretima protiv slavne Benfice. Dinamo po kladionicama naravno nije favorit u ovom dvomeču, ali će svakako večeras na prepunom Maksimiru tražiti šansu da ostvari povoljan rezultat pred revanš.

Dinamu će posao biti otežan i zbog silnih problema sa povrijeđenim igračima među kojima je i bh. internacionalac Izet Hajrović. Također, Modri će biti lišeni pomoći trenera Nenada Bjelice koji je suspendovan i susret će pratiti sa tribina.

Kada su u pitanju ostale utakmice, bit će vrlo zanimljivo u duelima Eintrachta i Intera, kao i Rennesa i Arsenala. Večeras će na teren još jedan od favorita za najviši plasman, Chelsea, koji će igrati na domaćem terenu protiv Dynamo Kijeva.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U ostalim utakmicama sastaju se Sevilla - Slavia Prag, Zenit St. Petersburg - Villarreal, Napoli - Salzburg i Valencia - Krasnodar. Kompletnu ponudu u kladionici MOZZART možete pogledati OVDJE.

Inače, večerašnji susreti se igraju u dva derbina. Četiri meča počinju od 18.55, četiri od 21.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.