Bjelica napravio šou na pressu i ispravljao prevoditeljicu: "Rekao sam pobjeda!"

Dinamo sutra protiv Benfice

Bjelica napravio šou na pressu i ispravljao prevoditeljicu: "Rekao sam pobjeda!"

Endin Čaušević

U Zagrebu danima vlada velika euforija jer Dinamo sutra igra meč osmine finala Evropske lige protiv Benfice.

Dinamo je napravio historijski rezultat plasmanom u osminu finala nakon pobjede protiv Viktorije Plzen. Ipak, žrijeb nije imao mnogo milosti prema zagrebačkom timu jer će u osmini finala igrati protiv Benfice koja je sigurno veliki favorit.

Večeras je u Zagrebu održana press konferencija na kojoj je trener Dinama, Nenad Bjelica, ponovo napravio šou. On je odgovarao na pitanje portugalskog novinara o tome da li vjeruje da Dinamo može iznenaditi Benficu, a zatim je ispravljao prevoditeljicu.

"Vjerujem u svoje igrače i smatram da imamo dobre šanse za prolazak. Iskreno vjerujem da možemo pobijediti", rekao je Bjelica, a prevoditeljica je potom "pobjeda" prevela kao "dobar rezultat" zbog čega je Bjelica ponovo reagovao.

"Ne, ne, ne. Nisam rekao dobar rezultat nego pobjeda", dodao je trener Dinama.

Šok za Dinamo: Trener Bjelica neće voditi tim protiv Benfice!

Također, veliki hendikep za domaći tim je što Bjelica neće biti sutra na klupi zbog kazne.

UEFA je kaznila trenera Dinama nakon što je povukao defanzivca Viktorije Plzen za dres tokom revanša šesnaestine finala na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prilikom jednog duela trener hrvatskog tima tražio je aut, a nakon što ga nije dobio kratko je povukao Milana Havela kod kojeg je bila lopta.

Glavni sudac ga je nakon toga poslao na tribine, a UEFA je sada odlučila da će i naredni meč umjesto pored terena predsjediti upravo na tribinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi