Real kupuje Hazarda na ljeto?

Uspostavljeni prvi kontakti, više nema dileme ko je Zidaneova prva opcija!

Edmir Škorić

Sada kada se Zinedine Zidane vratio u Real Madrid, Florentino Perez je odlučio potrošiti 300 miliona eura.

Real će na ljeto krenuti u lov na velika imena, a prva želja je očigledno Eden Hazard. Njega je Zidane i ranije želio dovesti u Realu, a i sam Belgijanac u više navrata je rekao kako se divi Zidaneu i kako je Real Madrid jedan od njegovih najdražih klubova.

Iako je u jednom trenutku bio i blizu prelaska u Real, Eden je ostao u Chelseaju, ali čini se da se zasitio i Premier lige i da je spreman da napadne najveće stvari sa Zidaneom.

Portal Goal je objavio kako je Real uspostavio prve kontakte s Chelseajem i igračem, te planira da plati oko 132 miliona eura za sjajnog krilnog igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo to je cijena koju bi Chelsea prihvatio za svog sjajnog igrača, posebno jer su klubovi u dobrim odnosima, a prošlog ljeta je iz Chelseaja u Real prešao Thibaut Courtois, Edenov sunarodnjak.

Hazard ulazi u posljednju godinu ugovora s Chelseajem i to je jedan od razloga zašto će Chelsea željeti da ga proda na kraju sezone, a ovaj transfer čini se kao idealna opcija za sve strane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.