Vlasnik PSG-a je 'odredio cijenu' za Mbappea: Francuza niko ne može kupiti!

Parižani ne žele pustiti mladu zvijezdu

Vlasnik PSG-a je 'odredio cijenu' za Mbappea: Francuza niko ne može kupiti!

E. Škorić

Napadač PSG-a Kylian Mbappe želja je Real Madrida na ljeto, ali teško da će Madriđani dovesti Francuza.

Florentino Perez je vratio Zinedinea Zidanea i ugasio požar na Santiago Bernabeu, a sada se očekuje da tokom ljetnog prelaznog roka Real dovede nekoliko zvijezda i ponovo formira Galaktikose.

Možda i prvi na toj listi želja je Mbappe, sjajni mladi napadač francuske reprezentacije i PSG-a, no njega će biti jako teško dovesti.

"Želite li broj telefona Mbappea? Ne bih ga dao ni za milijardu eura. Neću ga prodati", rekao je vlasnik PSG-a Al Khelaifi, pa je dodao:

"Ne postoji cijena za Mbappea".

Pa ako je postojala nada kod navijača Reala da će Mbappe doći, vjerovatno ih je vlasnik Parižana sada poprilično ohladio, a pored Mbappea Real navodno želi Hazarda, Neymara, Kanea... Neko od njih bi ipak trebao da pojača Real koji je nakon tri uzastopne Lige prvaka, ove sezone ispao u osmini finala.

Navijači u velikoj anketi jasno poručili koga žele u Realu narednog ljeta

Real Madrid će po svemu sudeći na kraju sezone, tokom ljetnog prelaznog roka, napraviti veću rekonstrukciju ekipu.

Zinedine Zidane je jučer ponovo imenovan za trenera Reala i francuski stručnjak stigao je da vrati ovom klubu stari sjaj. Nakon očajne sezone, Florentinu Perezu je ostalo jedino da zamoli Zidanea da preuzme tim i da pokuša da ga vrati u vrh.

Real je, podsjećamo, ispao iz Kupa kralja, potom i iz Lige prvaka, a u ligi ima veliki zaostatak za Barcelonom.

Kada je odlazio Zidane prošle godine, otišao je i Cristiano Ronaldo i Madriđani su sada praktično bez prave, velike zvijezde. Da, istina da ih ima u Realu dosta takvih (Ramos, Modrić, Bale...), ali Ronaldo je ipak level iznad. Stoga, Kraljevi će na ljeto tražiti novu zvijezdu i nekoga oko koga će se sve vrtjeti i ko će imati tu obavezu da donese trofeje svojim golovima i asistencijama.

Najviše se spominju Eden Hazard, Kylian Mbappe i Neymar, a u velikoj anketi madridskog lista AS, navijači Reala su najviše glasova dali Mbappeu.

Preko 25.000 glasova je dobio Mbappe do objave ovog teksta, dok je oko 17.2000 glasača odabralo Edena Hazarda kao najbolju soluciju za Real.

Slijedi Harry Kane sa preko 9.000 glasova, Paul Pogba sa 8.3000, Sadio Mane sa 7.600, Mauro Icardi sa svega 3.500 i Neymar sa preko 3.100 glasova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pomalo i iznenađujuće loše kotira Neymar, no to je vjerovatno zato što je prije PSG-a nosio dres ljutog Realovog rivala Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Nesto razmisljam uvezi bogati klunova u Europi. Zasto to bogati klubovi njih 30 ili 40 kojo imaju milione na bacanje, noprave sebi takmicenje I neka oni igraju samo. A klubovi koji nemaju tu mogicnost neka igraju Ligu Sampiona I UEFA. Cim vidim Mancester City, PSG itd zgadi mi se fudbal.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi