Bivši predsjednik Reala: Zidane nije bio prva opcija Pereza

Želio je Mourinha, ali...

Bivši predsjednik Reala: Zidane nije bio prva opcija Pereza

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon otkrio je da Zinedine Zidane nije bio prva želja Florentina Pereza kada je u pitanju klupa Real Madrida.

Calderon kaže kako je Perez navodno htio da vrati Josea Mourinha kako bi nastavio posao koji je završio 2013. godine, ali fudbaleri Real Madrida su bili protiv te opcije.

''Svlačionica je napravila sve da se Mourinho ne vrati", kazao je Calderon za Sky Sport pa nastavio: "Svi znaju kakav je Real Mourinho ostavio sa sobom - s puno problema, rasturenom atmosferom i narušenim međuljudskim odnosima. Lideri Reala nisu željeli da se takve stvari ponovno događaju. Iskreno mislim da bi Mourinhov povratak značio nekoliko koraka unatrag za Real, najviše zbog svih problema i kontroverzi koje dolaze u paketu s Portugalcem", poručio je on.

Podsjetimo, Calderon je i prije smjene Santiaga Solarija govorio da je Mourinho prva opcija Pereza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nemam dileme da je Mourinho prva opcija Florentinu Perezu. Zvao ga je često u proteklih nekoliko mjeseci. Prvo ga je nazvao kada je Zinedine Zidane otišao. Mourinho je tada bio u Manchester Unitedu i odgovorio mu je kako nije pravi trenutak za povratak. Sada jeste, slobodan je. Smatram da su velike šanse da će on biti novi trener", poručio je tada Calderon.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti