Trener Rome pred SPAL

Ranieri: Džeko i Schick zajedno, sistem nije važan

Novi trener Rome Claudio Ranieri priprema ekipu za nedjelju i gostovanje SPAL-u u okviru 28. kola Serije A.

Biće to druga Ranierijeva utakmica na klupi Rome (u ovom mandatu), a novinare je na press konferenciji pred SPAL zanimalo i kako misli koristiti Edina Džeki i Patricka Schicka.

Podsjetimo, Ranieri je odmah nakon dolaska na klupu Rome istakao da želi vidjeti Džeku i Schicka zajedno na terenu.

U kojem sistemu Džeko i Schick mogu igrati zajedno?

"Sistem igre nije bitan, bitno je da momci pronađu sebe u pozicijama. Tada sistem nije toliko važan, već to da je ekipa kompaktna i balansirana", poručio je Claudio Ranieri.

Rekli ste da Džeko i Schick moraju igrati zajedno, da li će to uvjetovati izbor krilnih igrača?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To su jako važni izbori zasnovani na tome koji su igrači dostpuni, ali i izbori koji se prave u zavisnoti od protivnika. Postje situacije u kojima je potrebno napraviti izmjene u ekipi kako bi se ona izbalansirala", istakao je trener Rome.

Također, Ranieri je poručio da vjeruje da će Cengiz Under nakon reprezentativne pauze biti potpuno spreman i da će se vratiti u ekipu nakon odsustva zbog povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.