Nicolo Zaniolo pravi transfer života?
Apsolutno niko nije očekivao da će mladi fudbaler eksplodirati u prvoj seniorskoj sezoni (Foto: EPA)

Real bi Zaniola

Nicolo Zaniolo pravi transfer života?

M. Šljivak

Mladi veznjak Rome Nicolo Zaniolo (19) oduševio je apsolutno sve igrama u dresu rimskog tima.

Ovaj 19-godišnjak je iskoristio dobijenu šansu na najbolji mogući način i postao je jedan od bitnijih faktora u igri Vučice, ali je svojim nastupima privukao veliku pažnju najvećih evropskih klubova.

Među timovima koji ga žele je i madridski Real. Novi trener Zinedine Zidane želi vratiti Kraljeve na pobjednički put, a Zaniola vidi kao jedno od pojačanja za svoj tim.

Zaniolo je Zidanea oduševio. Povratkom na klupu Reala jasno je istakao kako mladog veznjaka želi u svom timu i vrlo lako se može desiti da Zaniolo napravi veliki transfer već tokom ljeta.

Interesantno je svakako da su Kraljevi ovog fudbalera željeli i u januarskom prelaznom roku. Kako tvrdi AS, razgovora na ovu temu između klubova je bilo, ali je transfer blokirao bivši sportski direktor Monchi.

Ipak, sada je Realu put otvoren. Monchi više ne stanuje u Rimu, ali ako budu željeli dovesti Zaniola, moraće se dobro potruditi jer je njegova cijena trenutno barem 50 miliona eura.

Zaniolo je član Vučice postao prošlog ljeta. Stigao je iz Intera kao dio transfera za Radju Nainggolana,a ubrzo je u Romi postao neizostavan član prve postave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone talentovani veznjak je odigrao 27 utakmica i ima učinak od pet golova i dvije asistencije.

Ipak, ovo bi mogla biti njegova i posljednja sezona u ovom timu, jer bi na ljeto mogao napraviti transfer života.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Pa i jest isti Zidan isto igraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi