Odgovor iz FK Olimpik na zahtjev Veleža o povećanju broja ulaznica

"Kasno su nam poslali dopis..."

Edmir Škorić

Damir Dizdar, predsjednik FK Olimpik, dao je svoj komentar nakon što je FK Velež poslao dopis o povećanju broja ulaznica za gostujuće navijače.

Olimpik je dao 150 ulaznica gostujućim navijačima, no iz Mostara su poslali dopis i na adresu Olimpika i na adresu Nogometnog saveza BiH i zahtijevaju da se taj broj poveća na 600 ulaznica.

"Gostima će pripasti 150 karata, dakle pet posto koliko nalažu i propisi. Ostale karte se neće naći u slobodnoj prodaji. Na prijedlog policije, odnosno kako bi se izbjegli mogući incidenti u našem gradu, biće smanjen i kapacitet stadiona, ali opet će gosti dobiti pet posto na puni kapacitet", istakli su iz FK Olimpik.

Nakon današnjeg dopisa Veleža, kontaktirali smo predsjednika Olimpika Damira Dizdara, a on je rekao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Kasno su nam poslali dopis. Sutra ćemo se oglasiti, ali prvo moramo da vidimo da li je to moguće, trebamo provjeriti i sa policijom. Ništa nećemo prejudicirati, večeras ćemo održati sastanak, a sutra ćemo se oglasiti saopštenjem", kazao nam je Dizdar.

Utakmica Olimpik - Velež igra se u nedjelju i mogla bi da bude odlučujuća kada je borba za plasman u Premijer ligu u pitanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.