Adnan Osmanović: Do kraja sezone možemo prestići Velež!

Kapiten i prvi strijelac Olimpika za SportSport.ba

Adnan Osmanović: Do kraja sezone možemo prestići Velež!

S. Mlaćo

Olimpik je jučer savladao Goražde sa 3:0 te nastavio trku sa FK Velež za prvo mjesto. Vukovi su jučer pružili kvalitetnu partiju, te na najbolji mogući način najavili derbi protiv Veleža naredne nedjelje na Otoci.

Junak Olimpika sa dva pogotka bio je kapiten Adnan Osmanović, ujedno i prvi strijelac Sarajlija sa devet pogodaka.

"Nijedna utakmica nije lagana, pa nije bila ni jučerašnja. Svaka nam je bitna i na svakoj utakmici se moramo boriti za tri boda kako bi ostvari zacrtani cilj, a to je plasman u Premijer ligu. Pokazali smo da iz utakmice u utakmicu stvaramo sve više šansi, što šef stručnog štaba od nas i traži. Sigurna da nam je ova uvjerljiva pobjeda dobra motivacija za daljnji nastavak sezone, a naravno i predstojeći derbi. Pokazali smo kvalitet i samo trebamo ovako nastaviti", kazao je Osmanović za SportSport.ba.

Upisao je dva pogotka i pružio sjajnu partiju. Sretan je zbog sjajnog otvaranja nastavka sezone. Olimpik je u tri kola upisao isto toliko pobjeda.

"Zadovoljan sam svojom igrom i sretan zbog dva pogotka, ali i dobre igre cijele ekipe. Naravno da uvijek može bolje, trudim se da uvijem dadnem maksimum".

Na Otoku u nedjelju dolazi FK Velež.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"S obzirom na početak ove sezone koji nam donosi samo pobjede, siguran sam da možemo ne samo istopiti prednost na jedan bod, nego do kraja sezone i preuzeti prvo mjesto. Velež je ostao bez tri boda u Goraždu, protiv ekipe koja nama nije predstavljala problem što pokazuje naš kvalitet i veliku prednost", dodao je Osmanović.

Pored devet pogodaka Osmanović je upisao i tri asistencije, te će zasigurno biti glavna uzdanica Vukova sa Otoke u derbiju koji se u nedjelju igra u Sarajevu.

Top Komentari

CASIO
Kakav Olimpik, ne zelim ih gledat u pl. da se mogu nazitigu zelji i sar. Mostarci trehnite ih u nedelju i zavrsite pricu oko toga ko ulazi u pl. Pozz iz kako vi kazete cernobilske nicaze.
4 6
razdeGo9
Nema veze sto je Gorazde igralo sa kombinovanim sastavom to ne umanjuje pobjedu. Jebite im mater kmecavu pickastu i hvala vam za 10.000km sto ste pogurali za pobjedu protiv pickasti
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi