FK Velež se poziva na pravilnik N/FSBiH: Želimo 600 ulaznica!

FK Velež se poziva na pravilnik N/FSBiH: Želimo 600 ulaznica!

Fudbalski klub Velež traži da mu se poveća broj ulaznica pred nedjeljno gostovanje na Otoci.

Mostarci su na adresu FK Olimpik i Nogometnog saveza Federacije BiH poslali pismo u kojem zahtijevaju dodatni kontigent ulaznica na sektoru predviđenom za gostujuće navijače, pozivajući se na pravilnik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH.

"Poštovani,

Obraćamo Vam se sa zahtjevom za dodatni kontigent ulaznica na sektoru predviđenom za gostujuće navijače. S obzirom na član 11. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH u kojem decidno i nedvosmisleno stoji da ukoliko je kapacitet ograđenog prostora veći od 5% kapaciteta stadiona da se on na zahtjev gostujuće ekipe MORA staviti na raspolaganje istoj.

Činjenica je da ograđeni prostor namjenjen za gostujuće navijače na Vašem stadionu ima kapacitet cca 600 mjesta, s toga vas pozivamo da nam na raspolaganje stavite svih 600 ulaznica.

Član 13. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH navodi da gostujući klub ima pravo do 50 ulaznica prve ili druge kategorije, ili obje kategorije zajedno za svoje VIP navijače i sponzore. Pozivajući se na ovaj član pravilnika o prodaji i raspodjeli ulaznica, molimo vas da nam dodjelite svih 50 ulaznica za VIP navijače i sponzore.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sportski pozdrav!"

Podsjetimo, iz FK Olimpik su za navijače Velež osigurali minimalnih 5% kapaciteta stadiona što u ovom slučaju iznosi 150 ulaznica iako je sasvim jasno da bi interes navijača mostartskog kluba za ovu utakmicu bio znatno veći.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Ovi su fakat prenaporni. Umislili su da su Barcelona, a ono mali klub iz Vrapčića
1 37
starmac
Selimovicu lopove bjelosvjetski.Neces u Premier ligu.Koristis sva moguca sredstva i nebiras samo da bi ostvario cilj.J....m ti pleme iz kojeg si poteko.MOSTAR u srcu VELEZ do groba.
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi