Dijamant je blistao i postigao dva pogotka

Prošlo je već pet godina: Dan kada je Džeko uništio United na Teatru snova!

Samir Mlaćo

Edina Džeku dugo će pamtiti navijači Manchester Cityja. Mnogo radosti fanovima ovog tima donio je bh. kapiten, a svi se posebno sjećaju derbija sa Man. Unitedom.

Oni su bili kao stvoreni za Džeku koji je naprosto briljirao. Prije pet godina na današnji dan City je ponizio United i slavio 3:0.

Edin Džeko je imao poseban dan. Postigao je dva pogotka, a jedan je dodao Yaya Toure.

Džeko je pogodio već u 43. selundi kada mu se lopta odbila od stativu nakon pokušaja Nasrija, da bi u 56. minuti nakon kornera sjajno se ubacio i pokazao klasu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posao je pred sami kraj zavšio Toure i navijači Cityja su mogli da slave, dok je na drugoj strani vladala tuga i nevjerica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.