Italijani otkrili ko je spriječio fizički sukob između Džeke i El Shaarawyja

Bilo je burno u svlačionici Vučice

Italijani otkrili ko je spriječio fizički sukob između Džeke i El Shaarawyja

E. Čaušević

U posljednjih nekoliko sedmica u redovima Rome dešava se pravo rasulo, a sve je počelo kada je rimski klub ispao iz Lige prvaka.

Romi ove godine ne ide prema očekivanjima, a nakon što su ispali iz Lige prvaka klub je odlučio da uruči otkaz treneru Eusebiju Di Francescu, a na njegovo mjesto stigao je iskusni stručnjak Claudio Ranieri koji je samo nekoliko dana prije dobio otkaz u Fulhamu.

Međutim, nije se završilo na odlasku Di Francesca jer je samo nekoliko sati nakon toga sportski direktor Monchi odlučio da napusti klub. Ni atmosfera u ekipi Vučice nije baš najbolja, a to se najbolje pokazalo na meču protiv SPAL-a.

Roma je bila favorit u ovom susretu, no na kraju je SPAL napravio iznenađenje i stigao do tri boda. Da stvar bude gora došlo je i do sukoba u svlačionici na poluvremenu, a u glavnim ulogama bili su Edin Džeko i Stephan El Shaarawy.

Navodno, Džeko mu je zamjerio što mu nije dodao loptu u jednom napadu, a El Shaarawy nije ostao dužan i odgovorio mu je. Nakon toga došlo je do verbalnog sukoba, a umalo i fizičkog.

Italijanski mediji objavili su danas da su u svlačionici Rome jedva zaustavili Džeku i El Shaarawyja koji su željeli da se obračunaju, te su navodno situacijiu spasili Federico Gazio i Robin Olsen.

Oni su odmah skočili i zaustavili Džeku i El Shaarawyja koji su očito imali namjeru fizički da riješe nesuglasice. Čak je i trener Claudio Ranieri rekao da je duboko razočaran i odlučio je odmah El Shaarawyja izvesti iz igre dok je Džeko ostao na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, čini se da će Džeko ipak izvući deblji kraj jer su italijanski mediji prije nekoliko dana objavili da će ga klub kazniti. Navodno, Ranieri je rekao da je Džeko sve počeo i prema svemu sudeći biće kažnjen neigranjem u derbiju protiv Napolija.

Zbog ovoga su sve učestalije priče da će Džeko na kraju sezone sigurno napustiti Romu, a interes za bh. napadača već je pokazalo nekoliko evropskih klubova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
pojeo bi džeko onog mršavca za večeru , ne bi ni podrignuo , džeko je nosio kapitensku traku i ima balavac da šuti i govori razumijem
2 0
dobojan90
Oooj Alija ustani kaze Frederico GAZIO :-D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi