Ugovor mu važi do 2020.

Svi detalji dogovoreni: Nije tajna gdje Mandžukić završava karijeru

Ako je suditi prema informacijama iz Italije, hrvatski napadač Mario Mandžukić će svoju karijeru zaključiti u Juventusu.

Iako ulazi u pozne igračke godine, Mandžukić (33) i dalje strastveno nosi Juventusov dres, a njegovi požrtvovani nastupi nisu ostali nezapaženi ni od strane trenera Massimiliana Allegrija, kao i uprave aktuelnog prvaka Italije.

Iz tog razloga Bianconeri su Mandžukiću ponudili novi, bitno poboljšani ugovor prema kojem bi mu plaća trebala narasti za milion do milion i pol eura, a dvije strane su navodno postigle dogovor, barem tako tvrdi poprilično pouzdani novinar Fabrizio Romano.

„Mandžukić potpisuje novi ugovor s Juventusom do 2021. Svi detalji su dogovoreni", navodi Romano.

Sve je izvjesnije da će nekadašnji napadač Dinama u Torinu ujedno i zaključiti svoju karijeru, a vrijedi podsjetiti da je zbog želje da ostane u Juventusu po završetku prošle sezone bio odbio par unosnih ponuda, prije svega iz Kine.

Mandžukić se ove sezone odlično nadopunjuje s Cristianom Ronaldom u vrhu napada. Dosad je, računajući sva takmičenja, postigao ukupno devet pogodaka za Bianconere i pritom ubilježio šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.