Miralem Pjanić može ići, ali samo za cifru koju je postavio Juventus
Bh. fudbaler je bez dileme jedan od najboljih veznjaka Evrope. Također, bez dileme je jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu (Foto: EPA)

Odgovor na špekulacije o odlasku

Miralem Pjanić može ići, ali samo za cifru koju je postavio Juventus

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić iz dana u dan se povezuje sa odlaskom iz Juventusa.

Italijanski Tuttosport tvrdi da je Stara dama spremna prodati sjajnog veznjaka, a najviše interesa za njegove usluge pokazuje madridski Real.

Kraljevi su pred rekonstrukcijom tima. Najavljenu su određeni odlasci, ali su transferi u Real uvijek mnogo interesantniji. Zinedine Zidane slaže tim za novu sezonu, a među igračima koje želi je i Miralem Pjanić.

Ipak, Bianconeri nemaju namjeru da lako riješe bh. fudbalera. Postavili su cijenu po kojoj može otići, a ona iznosi nevjerovatnih 100 miliona eura.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je član Juventusa već treću sezonu. Sa torinskim timom je dominantan u Italiji i zajedno jure ka trećoj tituli prvaka, ali lako bi se moglo desiti da ovog ljeta napravi transfer karijere.

Također, italijanski mediji pišu da je i njegov menadžer Fali Ramadani tražio poboljšane uslove ugovora. Želi više novca za svog klijenta koji je ugovorom sa Starom damom vezan do 2023. godine.

Trenutno reprezentativac BiH zarađuje 6.5 miliona eura po sezoni, a u Juventusu samo Paulo Dybala i Cristiano Ronaldo imaju veću zaradu od njega.

Dybala ima trenutnu platu od sedam miliona eura, dok je Ronaldo daleko ispred svih sa platom od 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biće svakako interesantno vidjeti šta će se desiti sa Pjanićem. Poziv Zidanea i Reala se ne odbija lako i pred njim je zaista težak izbor.

Ukupno je Pjanić u dresu Bianconera odigrao 135 utakmica i postigao je 19 pogodaka, od čega je četiri zabio ove sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi