Spreman za Napoli

Žalio se na povredu: Edin Džeko odradio testove dok je došao u trening centar Rome

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko nakon reprezentativnih obaveza jučer se vratio u Rim, a već danas pojavio u trening centru Rome.

Džeko je odigrao obje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Armenije i Grčke, a iz njegovog PR tima su potvrdili za SportSport.ba da je imao malih problema s povredom lože.

Bh. napadač se već vratio klupskim obavezama, a Romu za vikend očekuje veliki derbi protiv Napolija. Rimljani su u veoma lošoj situaciji, a to se posebno odnosi na atmosferu u ekipi.

No, Claudio Ranieri želi da računa na sve igrače koji su zdravi, te je Džeko odradio preglede dok je stigao u trening centar. Tuttomercato objavio je prije nekoliko trenutaka da je Džeko spreman za meč protiv Napolija, te da nije povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji prenijeli su jutros da Džeko ima problema s povredom i da je upitan za ovaj meč, ali nakon što je odradio danas preglede na sreću je utvrđeno da se ne radi o nekoj ozbiljnijoj povredi, te da je bh. napadač spreman za igru.

Utakmica 29. kola italijanske Serije A između Rome i Napolija igra se u nedjelju od 15 sati i prema svemu sudeći Džeko će zagrati od prve minute.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.