Sky Sport: Za Džeku stigla ponuda od 10 miliona

Žele ga u Premiershipu

Sky Sport: Za Džeku stigla ponuda od 10 miliona

Admin Čaušević

Kraj sezone je sve bliže pa su i špekulacije oko budućnosti Edina Džeke su sve učestalije.

Džekin ugovor s Romom važi do ljeta 2020. godine te naznaka oko produženja za sada nema.

Obzirom da uživa reputaciju jednog od najboljih napadača današnjice za njegovo dovođenje zainteresovani su razni klubovi, prvenstveno oni iz Premiershipa gdje je kapiten bh. reprezentacije s dosta uspjeha nosio dres Manchester Cityja.

Italijanski Sky Sport izvještava kako je na Rominu adresu upravo iz Premiershipa stigla ponuda teška 10 miliona eura.

Međutim, rimski klub je ponudu odbio i nema namjeru pustiti Džeku za manju cifru od 20 miliona eura.

Od engleskih klubova ranije su interes za angažovanje popularnog Dijamanta pokazali Everton i West Ham, dok ga na Apeninima želi Inter.

Džeko pod upitnikom za meč protiv Napolija

Roma će na Olimpicu u nedjelju ugostiti drugoplasirani tim prvenstva u veoma bitnoj utakmici, a vrlo je moguće da bh. napadač Edin Džeko neće igrati u ovom duelu.

Džeko je u reprezentativnim akcijama protiv Armenije i Grčke igrao sa povredom lože. Obaveze u nacionalnom timu nije želio propustiti, ali klupske ća kako stvari stoje morati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije Džeko jedini koji bi mogao propustiti meč protiv Napolija. Gotovo je sigurno da u sastavu neće biti Stehpana El Shaarawyja i Alessandra Florenzija, pa je Ranieri prinuđen praviti određene rokade u timu.

Nije međutim sve tako crno za ovog iskusnog stručnjaka. Od povreda su se oporavili Aleksandar Kolarov i Cengiz Under i oni bi trebali krenuti od prve minute.

Top Komentari

Popaye
šljivotres je za penzije prošlo je njegovo ne vrijedi on 10 maraka
0 8
Popaye
šljivotres je za penzije prošlo je njegovo ne vrijedi on 10 maraka
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi