Antonio Conte preuzima Romu?
Italijanski stručnjak se vraća ovog ljeta i čini se kako ćemo za njega i navijati u narednoj sezoni, naravno, ako Džeko ostane član Rome (Foto: EPA)

Vraća se poslu

Antonio Conte preuzima Romu?

Midhat Šljivak

Antonio Conte vjerovatno će se vratiti trenerskom poslu tokom ljeta.

Italijanski stručnjak dobio je otkaz u Chelseaju pred početak ove sezone, a usrpkos brojim ponudama nije želio preuzimati nijedan tim usred sezone.

Međutim, trenerskom poslu se vjerovatno vraća tokom ljeta, a prema tvrdnjama italijanskih medija on je postao glavni kandidat za novog trenera Rome.

Vučica je nedavno otpustila Eusebija Di Francesca. Vođenje tima je do kraja sezone preuzeo Claudio Ranieri, ali rukovodstvo rimskog kluba uveliko traži čovjeka sa kojim će se krenuti u novu sezonu.

Izbor je pao na Contea. Sa njim će se u narednom periodu obaviti razgovori, predstaviće mu se projekat i ponuditi uslovi nakon kojih će se znati hoće li pristati na ponudu.

Conte iza sebe ima zaista bogatu trenersku karijeru. Sa Juventusom i Chelseajem je osvajao titule prvaka, ali pitanje je je li mu rad u Romu interesantan.

Sigurno je da će u slučaju angažovanja ovog 50-godišnjeg stručnjaka rukovodstvo Rome morati dobro da otvori novčanik i da dovede pojačanja, jer u protivnom Conte će se teško prihvatiti posla sa sadašnjim timom kojeg Roma ima.

Conte je pored Chelseaja i Juventusa u trenerskoj karijeri vodio još selekciju Italije, te Sienu, Atalantu, Bari i Arezzo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi