Obnovljen interes za Argentinca

Roma pronašla zamjenu za Edina Džeku?

Sve se više špekuliše o budućnosti Edina Džeke u Romi. Bh. napadač je pod ugovorom sa Romom do ljeta 2020. godine, ali ne bi čudilo da Olmpico napusti već narednog.

U jeku špekulacija o ponudama i potencijalnim transferima Edina Džeke, italijanski mediji sve više pišu o njegovoj mogućoj zamjeni u Romi.

Sada se pojavilo ime napadača Boce Juniors Daria Banedetta. U utorak je u posjeti Romi bio sportski direktor Boce Nicolas Burdisso koji je sa čelnicima Vučice razgovarao o mogućim transferima - u oba smjera. Upravo u tim razgovorima se, navodno, pojavilo ime Darija Benedetta.

Tako je Roma, čini se, obnovila Interes za Benedetta kojem je "prilazila" i 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dario Benedetto je imao trnovit put do uspjeha koji je došao preko Meksika i tamošnjih Tijuane i Americe. 2016. godine se vratio u Argentinu i potpisao za Bocu, ali je napredak njegove karijere itekako usporila teška povreda ligamenata koljena u novembru 2017.

Ipak, u argentinskoj fudbalskoj javnosti vlada mišljenje da 28-godišnji Benedetto još uvijek može ostvariti veliki transfer u Evropu. Možda to baš bude Roma...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.