Zamjena za Kasima Kamenicu

Bojan Unčanin novi trener RK Vogošća

Nakon sporazumnog raskida sa trenerom Kasimom Kamenicom, predsjednik Upravnog odbor RK Vogošća Poljine Hills je danas u prostorijama kluba potpisao ugovor sa novim trenerom Bojanom Unačaninom.

Unčanin je poznat bh. rukometu kao dugogodišnji igrač banjalučkog Borca, a osim što je crveno-plave kasnije imao priliku voditi i kao trener, još je trenirao Konjuh i Prijedor. Također, trenutno obnaša i funkciju selektora muške rukometne reprezentacije za uzrast 2000. godišta.

"Drago mi je što sam dogovorio saradnju sa Vogošćom. Velika je čast kada vas izaberu pored toliko dobrih domaćih stručnjaka i trenera koji su trenutno bez angažmana. Nadam se da ću oparvdati povjerenje, da ćemo bilježiti dobre rezultate i samim tim vratiti Vogošću u sam vrh bh. rukometa, gdje je i bila svih ovih prethodnih sezona. Vjerujem da će i ekipa dobro reagovati na ovu promjenu", kazao je Unčanin, pa dodao:

"Ostalo je još pet kola, bit će sigurno borba za što bolje mjesto u play-offu, a glede toga sam optimista. Vjerujem da ćemo to i izboriti, kasnije napraviti dobar plan, ovisno ko nam bude protivnik, i na kraju osigurati plasman u Evropu. Cilj je sezonu koja još nije izgubljena napraviti uspješnom."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zadovoljstvo nije skrivao ni predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić.

"U veoma kratkom roku smo riješili pitanje trenera. Izabrali smo jednoglasno Unčanina, koji je perspektiav bh. rukometa i koji iza sebe već ima ostvarene rezultate vodeći prethodne klubove. Prevaga u razmišljanju da se baš njemu povjeri ova dužost svakako je bilo to što je relativno mlad čovjek, što je bio vrhunski igrač i što kao trener također pokazuje zavidne rezultate.Želimo mu puno sreće i uspjeha", poručio je Kadrić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.