Naravno postoje i druge opcije da se izbori Liga prvaka. Ovosezonski pobjednik ovog takmičenja i naredne sezone će automatski izboriti nastup, odnosno imati će priliku da odbrai trofej.

Zvuči nemoguće, ali nikad se ne zna

Crni scenario za Manchester United ili Arsenal: Mogu ostati bez Lige prvaka čak i ako završe četvrti

Esmer Oštraković

U Engleskoj ove sezone vlada velika borba za Ligu prvaka i to između Tottenhama, Arsenala, Manchester Uniteda i Chelseaja.

Samo dvije od ove četiri ekipe mogu završiti na trećoj ili četvrtoj poziciji, odnosno na poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Naravno postoje i druge opcije da se izbori Liga prvaka. Ovosezonski pobjednik ovog takmičenja i naredne sezone će automatski izboriti nastup, odnosno imati će priliku da odbrai trofej.

Osim pobjednika Lige prvaka, automatski nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni ima i pobjednik ovogodišnje Evropske lige.

Tu kreću neke čudne kalkulacije, ali obzirom da smo ove sezone vidjeli veliki broj čuda na djelu, ne smijemo reći da je nemoguće da se i ovo desi.

Naime, ukoliko bi Tottenham i Chelsea završili peti i šesti na tabeli, te osvojili Ligu prvaka i Evropsku ligu, ekipa koja bi završila četvrta na tabeli ostala bi bez nastupa u Ligi prvaka.

Razlog tome je što bi Engleska onda imala pet predstavnika u Ligi prvaka, a to je maksimalan broj predstavnika iz jedne države.

Samim tim četvrtoplasirana ekipa u Engleskoj Premier ligi samim tim bila bi primorana da naredne sezone nastupa u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zvuči nemoguće, ali...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.