Portugalac je vodio Juventus do osmog uzastopnog trofeja u prvenstvu Italije

Pjevao je himnu Stare dame

Kamera je na tren uhvatila lice Cristiana Ronalda, ali i to je bilo dovoljno

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa proslavili su danas titulu prvaka Italije.

Do 37. Scudetta, 35. po Fudbalskom savezu Italije, Bianconeri su došli nakon pobjede nad Fiorentinom od 2:1.

Veliko zadovoljstvo nakon osvajanja trofeja bilo je vidljivo na licu prve zvijezde tima Cristiana Ronalda. Tuga od ispadanja iz Lige prvaka brzo je prošla, a CR je bio itekako veselo.

Po posljednjem sudijskom zvižduku Portugalac je bio itekako raspoložen. Toliko da je započeo i pjesmu Stare dame "Storia di un grande amore".

Ovako je to izgledalo:


Cristiano Ronaldo je od večeras u fudbalskoj historiji!

Portugalac je prošlog ljeta stigao u Juventus iz madridskog Reala. Doveden je prije svega kako bi Bianconeri krenuli u pohod na titulu prvaka Evrope, ali nažalost u tome nisu uspjeli.

Ipak, u Italiji im ponovo nije bilo ravnog suparnika. Novi Scudetto su osvojili daleko prije kraja sezone i potvrdili su dominaciju koja traje već osam godina.

Cristiano Ronaldo je titulom u dresu Stare dame ušao u historiju. Postao je prvi fudbaler koji je osvajao titule u engleskoj Premier ligi, španskoj La Ligi i italijanskoj Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Manchester Unitedom je CR osvajio tri tutile prvaka Premiershipa tokom boravka na Old Traffordu, dok je sa Realom u devet godina u klubu dva puta bio prvak.

Sada je očekivano stigao i do titule sa Juventusom. Sigurno je da će i naredne sezone Juve biti glavni favorit za Scudetto, jer teško je očekivati da će ih iko uspjeti skinuti sa trona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.