Pojačanje iz Premiershipa

Nerazzurri odabrali drugog: Ništa od Džekinog prelaska u Inter?

Admin Čaušević

Ako je vjerovovati današnjim natpisima u italijanskim medijima Edin Džeko od sljedeće sezone neće igrati u Interu.

Tuttomercato izvještava da su Nerazzurri odabrali nasljednika Maura Icardija, a plan je da to bude Romelu Lukaku.

U milanskom klubu su se pomirili s tim da će Icardi napustiti Giuseppe Meazzu nakon što je odbio da produži ugovor te su počeli potragu za njegovim nasljednikom.

U užoj konkurenciji bio je i Džeko, a Tuttomercato navodi da se Inter odlučio za Lukakua kojeg će platiti 50 miliona eura. Ovaj iznos zadovoljit će i apetite Manchester Uniteda bez obzira što će se Crveni đavoli naći u minusu jer su ga na ljeto platili 85 miliona.

Inače, belgijski napadač na Old Traffordu trenutno zarađuje 10 miliona eura pa će morati pristati i na smanjenje plate.

Ukoliko se ovi natpisi ispostave tačnim Džekina vjerovatna naredna destinacija će biti West Ham. Londonski klub je navodno već u pregovorima s Romom.

Džeko je u Wolfsburgu proveo četiri godine, član Manchester Cityja je bio četiri i pol godine, a čini se da će i ovaj put nakon četiri godine promijeniti sredinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Romu je stigao na ljeto 2015. godine, a poslije prve teške sezone u narednoj je postao najbolji strijelac Serije A, a prošle takmičarske godine je Romu odveo do polufinala Lige prvaka.

Kapitenu bh. reprezentacije ugovor s Vučicom ističe na ljeto 2020. godine, a rimski klub za njegov igrački karton traži imeđu 15 i 20 miliona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.