"Edin Džeko ih je izdominirao, ovo je bio pravi test za njega"

Gazzetta o učinku bh. napadača

"Edin Džeko ih je izdominirao, ovo je bio pravi test za njega"

M. Šljivak

Edin Džeko sinoć nije uspio zabiti gol protiv Intera.

Bh. napadač je međutim radio sjajan posao protiv štopera tima iz Milana i zadao im je ogromne muke u međusobnim duelima.

Tako su na kraju Milan Škriniar i Stephan de Vrij od ugledne Gazzette dello Sport dobili ocjene 5.5, a opis njihove igre protiv Džeke je veoma zanimljiv.

"Ovaj meč se mogao koristiti kao test za Džeku. Ako je uspio da ovako izdominira Škriniara, to znači da je još uvijek itekako kompetitivan, bez obzira na godine", opis je Gazzette za Slovaka.

Zatim su prešli i na igru drugog štopera Stephana de Vrija.

"I drugi štoper Intera je imao lošu noć. Džeko im nije dopustio apsolutno ništa. De Vrij je krivac i za gol kojeg je postigao El Shaarawy".

"Edin Džeko je prejak, ali smo ga kontrolisali"

Roma je sinoć odigrala 1:1 sa Interom, a Džeko je na terenu Giuseppe Meazze vodio veliku borbu sa Milanom Skriniarom i Stephanom De Vrijom.

U mixed zoni milanskog stadiona svoju utakmicu protiv Džeke komentarisao je Škriniar kojeg Nerazzurri procjenjuju na 100 miliona eura.

On tvrdi da je urađen dobar postao u čuvanju Dežeke

"Uradili smo dobar posao. Džeko je prejak igrač, posebno fizički, ali smo ga kontrolisali. Uvijek se može bolje, ali smo bili dobri", rekao je slovački štoper.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Skriniar i Džeko bi od sljedeće sezone mogli biti saigrači jer se posljednjih dana učestalo špekuliše o dolasku Sarajlije u Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije