Pjanić je osvojio Scudetto, a Gojak postao prvak Hrvatske: Ko je najtrofejniji bh. reprezentativac?
Nekoliko bh. reprezentativaca je u dosadašnjem dijelu karijere osvojilo po minimalno pet trofeja

Džeko na trećem mjestu

Pjanić je osvojio Scudetto, a Gojak postao prvak Hrvatske: Ko je najtrofejniji bh. reprezentativac?

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalske sezone su na izmaku, a u nekim evropskim ligama su već riješene stvari ko će u maju u zrak dignuti šampionski pehar. 

Miralema Pjanića čeka nova proslava Scudetta nakon što je jučer torinski klub i zvanično postao prvak Italije za takmičarsku godinu 2018/2019.

Bh. reprezentativcu je to treća titula šampiona te ukupno šesti trofej u karijeri, sve je osvojio u protekle tri godine noseći dres Bianconera.

Ukoliko u obzir uzmemo trenutne bh. reprezentativce, odnosno one na koje je Robert Prosinečki računao tokom mečeva kvalifkacija za EP protiv Armenije i Grčki, Pjanić se izjednačio s Gojkom Cimirotom po broju trofeja. Isto toliko ima i Edin Džeko.

Ove sedmice prvak Hrvatske je postao i Amer Gojak, novopećenom bh. reprezentativcu je to bio ukupno sedmi  trofej u karijeri.

Kako sada stvari stoje blizu da osvoje titule prvaka su Edin Višća sa Bašakšehirom u Turskoj, Darko Todorović sa Salzburgom u Austriji te Kenan Pirić s Mariborom u Sloveniji.

U nastavku pogledajte ko su najtrofejniji fudbaleri u trenutnom rosteru Roberta Prosinečkog uz napomenu da su u obzir uzeti igrači koji su osvojili najmanje pet trofeja u dosadašnjem dijelu karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi