Prva liga FBiH

TOŠK lagano do pobjede nad Vitezom

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 24. kola Prve lige FBiH TOŠK je ugostio Vitez, te je slavio rezultatom 2:0.

TOŠK je u današnji meč ušao kao veliki favorit i na kraju je tu ulogu opravdao, pa je sjajnom igrom došao do rutinske pobjede.

Od samog starta su domaći dominirali, a do vodstva su stigli već u sedmoj minuti. Nakon kornera domaćih, Vlado Koprivica makazicama sa osam metara zabija za 1:0.

Ubrzo nakon toga Mace propušta šansu za TOŠK, a u 27. minuti Dacić zamalo da postigne pogodak.

Nedugo nakon toga dosuđen je penal za TOŠK pošto je Šehić srušen u šesnaestercu Viteza a kapiten Šerif Hasić sigurno pogađa za 2:0.

Redale su se šanse do kraja meča pred golom Viteza, ali je ostalo 2:0 i TOŠK svakako može da bude zadovoljan sa nova tri boda.

TOŠK je sada s 40 bodova zacementirao treće mjesto i nalazi se iza Veleža i Olimpika, koji su ipak predaleko sa 58, odnosno 57 bodova. Vitez je ostao 14. na tabeli sa 29 bodova.

TOŠK - Vitez 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK: Strika, Koprivica, Kurdić, Mace, Rastoka, Kalesić, Pavlović, Dacić, Hasić, Šehić, Kitanović.

Vitez: Badrov, Bošatlija, Imamović, Sarvan, Salihagić, Tirić, Zec, Džaferović, Sivac, Mlakić, Gačan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.