TOŠK stigao do nova tri boda protiv Rudara

Publika je vidjela tri pogotka

TOŠK stigao do nova tri boda protiv Rudara

Samir Mlaćo

U posljednjem susretu 22. kola Prve lige Federacije NK TOŠK je danas pred svojim navijačima savladao Rudar 2:1.

Domaći su sve riješili nakon prvog dijela kada su postigli dva pogotka. U 20. minuti mrežu Kakanjaca zatresao je Dino Kalesić, a samo četiri minute kasnije na 2:0 je povisio Marinko Rastoka. Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja i domaći su otišli na pauzu sa dva gola prednosti.

U drugom dijelu bez puno uzbuđenja do pred sami kraj meča. Zaprijetio je i Rudar u 60. minuti, no golman Strika je odbranio.

U 75. minuti domaći su ostali bez Eldara Šehića koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a Rudar je odmah smanjio na 2:1. Strijelac je bio Subašić iz slobodnog udarca.

U 80. minuti velika šansa za Mujagića (TOŠK), ali šutirao je preko gola. Ostalo je 2:1.

Prva liga FBiH, 22. kolo:

NK TOŠK - FK Rudar Kakanj 2:1 (2:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Strika, Šehić, Kitanović, Koprivica, Ivković, Kurdić, Rastoka, Kalesić, Hasić, Dacić, Mujagić.

FK Rudar Kakanj: Bekan, Cana, Goralija, Filan, Subaši, M.Kovač, Kobilica, Musić, F.Kovač, Mušija, Čizmić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi