Smatra da su imali sreće

Cijeli svijet zaluđen Ajaxom, jedino Allegri osporava njihov uspjeh

Edmir Škorić

Trener Juventusa Massimiliano Allegri tvrdi da "Ajax ima sreće u Ligi prvaka".

Ajax je ove sezone oduševio nogometni svijet izbacivši Real Madrid i Juventus, a na dobrom su putu da eliminišu i Tottenham jer su u prvom meču, u Londonu, slavili s 1:0.

Iako Ajax dobija priznanja širom svijeta zbog ljepote u igri i svega što radi ove sezone, Allegri smatra da je sve - sreća.

"Primili smo prvi pogodak nakon 37 minuta i došao je niotkud. Osjećali smo veći strah od poraza na poluvremenu nego što je trebalo. Bilo je to teško objasniti", objasnio je Allegri poraz od Ajaxa u Torinu.

"Ajax je igrao protiv nas kada nam je nedostajalo pet igrača, a protiv Tottenhama su igrali kada Tottenham nije imao dvije zvijezde u napadu. Ajax je dobar tim, ali imao je i sreće da dođe tamo gdje je došao", poručuje Allegri.

Komentarisao je i Liverpoolov 3:0 poraz od Barcelone.

"To je vrlo jednostavno, Liverpool je imao tri velike prilike za postizanje gola, ali Barcelona je imala četiri i postigli su tri gola. Zašto? Zato što su njihovi igrači na višoj razini i čine razliku u određenim situacijama", objasnio je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U posljednjih 10-15 minuta Liverpool je mogao primiti pet golova. To je zato što, gledajući njihova lica, Liverpool nije mogao podnijeti situaciju u polufinalu Lige prvaka. Mi smo se uplašili kada smo primili gol od Ajaxa", dodaje Allegri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.