Allegri poslao fudbalere Juventusa na odmor
Dominacija Juventusa u Italiji traje već osam godina. Niko nije bio ni blizu da ih ugrozi na prvom mjestu (Foto: EPA)

Dobili slobodne dane

Allegri poslao fudbalere Juventusa na odmor

Midhat Šljivak

Zanimljivu odluku donio je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Kako je Juve već osigurao titulu prvaka Italije, Allegri je odlučio da fudbalerima svog tima nakon utakmice sa Torinom, pokloni slobodne dane.

Tako zvijezde torinskog tima u naredna četiri dana neće trenirati. Dobili su slobodno kako bi se što bolje odmorili i što svježiji dočekali sami finiš sezone do koje imaju još tri utakmice.

Prije svega tu su utakmice protiv Rome i Atalante. Oba tima se bore za Ligu prvaka i očekuje se da Bianconeri u ovim mečevima neće igrati punog gasa.

To će sasvim sigurno neće dopasti ostalim ekipama koje se bore za plasman u Ligu prvaka. Borbu za četvrto mjesto vodi čak pet ekipa, a sigurno da činjenica da igrači Juventusa već odmaraju smeta ostalim ekipama.

Torino, Milan, Lazio, ali ni Inter, neće dobro prihvatiti ovu odluku. Oni se nadaju da će do kraja Juve igrati maksimalno ozbiljno protiv njihovih konkurenata i da neće biti razloga za negodovanje.

Nedved otklonio sumnje oko Allegrija

Unatoč brojnim glasinama da će otići iz kluba, u Juventusu su potvrdili kako Max Allegri ostaje trener i naredne sezone.

Allegrijev Juventus dominira svake godine u Seriji A, no u Ligi prvaka nema prave rezultate, tačnije trofeja, pa su glasine da bi Allegri po završetku sezone trebao da napusti Torino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I dok se spominju potencijalni kandidati za njegovog nasljednika, Allegrijev status je objasnio direktor Stare dame Pavel Nedved.

"Naravno da će Allegri ostati i naredne sezone. Ima ugovor s nama. Gledao sam treninge čitave sedmice i svi su opušteni. Imat ćemo sastanak s predsjednikom kad završi sezona", kazao je Nedved.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi