Rođeni nemaju pravo na kiks

Da li se ključevi Premijer lige nalaze u Gračanici: Šta FK Velež čeka u subotu?

Samir Mlaćo

Zanimljivo će biti narednog vikenda u Prvoj ligi Federacije BiH. Igraju se susreti 27. kola, a Velež i Olimpik će imati nimalo lagane ispite, čak naprotiv.

Rođeni sa bodom prednosti nad Olimpikom putuju u Gračanicu gdje ih čeka duel sa Bratstvom i ovaj susretu mogao bi odlučiti novog prvaka.

Bratstvo na svom terenu rijetko gubi bodove. Kada se gledaju domaće utakmice, Gračanlije su osvojile 30 bodova u 13 utakmica uz skor od deset pobjeda i tri poraza.

U posljednjih pet utakmica svih pet su slavili uz ukupnu gol razliku 9:2. Izabranici Nikole Nikića trenutno imaju 39 bodova i nalaze se na petom mjestu, ali opstanak nisu osigurali. Eventualni poraz donio bi im probleme u završnici prvenstva, a nakon meča sa Veležom očekuje ih gostovanje Bosni, a zatim domaći susret sa Čapljinom. Sezonu će završiti gostovanjem kod Jedinstva u Bihaću.

Velež bi ukoliko slavi imao otvoren put ka tituli. Rođeni do kraja sezonu gostuju otpisanoj Bosni, a na svom terenu dočekuju Vitez i Igman, dva rivala koja teško da mogu napraviti probleme Fajiću i društvu.

Olimpik će narednog vikenda dočekati TOŠK koji polako pada u formi. Izabranici Ajdina Mrgude najprije su poraženi u Konjicu 3:0, a jučer su pred svojim navijačima osvojili samo bod protiv Goražda (2:2).

U gostima su osvojili tek osam bodova, što im donosi 13. mjesto na tabeli kada su u pitanju gostujuće ekipe.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Olimpik do kraja očekuje i teško gostovanje Slavenu, no svakako da su Vukovi favoriti. Kod kuće će ugostiti Rudar iz Kaknja, dok će u posljednjem kolu u Orašje kod domaćina koji će do tada vjerovatno osigurati opstanak u ligi.

FK Velež susret narednog kola igra u Gračanici u subotu u 17 sati, dok će Olimpik u nedjelju od 17 sati ugostiti TOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.